Kategorier
Ukategorisert

Abort

Kvinner skal selvfølgelig få bestemme over egen kropp. Sex uten å ha lyst skal de selvfølgelig slippe. Prevensjonsmidler bør det forskes mer på. For begge kjønn. Menn bør sikres bedre rettigheter for samværsrett og pliktene bør skjerpes inn. Sexologer bør ha fokus på annet en stillinger og liberalisering. Etter den søte kløe kommer den sure svie. Og da tenker jeg ikke nødvendigvis på kjønnssykdommer. De færreste av dem trenger man leve med. Diskusjonen om ungdom med moralsk kompass uten retningspil skal få prege beste sendetid på TV bør vi ta. Konsekvenstenkning bør inn i skolen. Abort er bare en konsekvens med konsekvenser.

Personlig, ikke nødvendigvis politisk, er jeg helt mot abort. Nå følger et ressonement som kan være vanskelig å følge. Jeg var relativt gammel da jeg sluttet å være sint på mine foreldre fordi de valgte fødsel fremfor abort. På et eller annet tidspunkt skjønte jeg at abort aldri var et reelt alternativ for dem. Hverken indre eller ytre omgivelser etterlot noen tvil om hva de skulle velge. Livet mitt ble mye enklere fra den dagen. På en måte kan vi si det startet den dagen. Jeg husker den godt. Sinnataggen ble borte. Frykten forsvant med han. Jeg tror det hadde vært mye lettere for meg å være sinna på samfunnet som nekter abort, enn mine foreldre som valgte det bort.

En logisk brist medførte at abort aldri skulle bli et alternativ for min del. Noen liv i sølibat ble det ikke, men antall sexpartnere er langt lavere enn det later til folk tror. Sex skal være trygt. Den seksuelt overførbare sykdommen graviditet, skal man være klar for, eller ta sine forholdsregler mot. Abort var ingen alternativ i mitt liv.

Livet mitt sluttet med en abort. Fra den dagen jeg satt på Gjøvik sykehus og visste at kjæresten gjennomførte abort litt lenger borti gangen gikk jeg fra å leve til å eksistere. Jeg hadde filberegnet kjæresten fullstendig. Vi hadde snakket om muligheten for graviditet og var enige om at barn var noe vi kunne ta oss av. Hun ombestemte seg. Av alle farer et barn må beskyttes mot mislykkes, jeg i å beskytte barnet mitt mot barnets mor.

Det var ekkelt å se hvor enkelt det var å gjennomføre en abort. Livet mitt var best de 25 årene jeg tenkte at abort var uaktuelt. Nå lurer jeg atter på hvorfor jeg måtte bli født?

Og jeg mener det er fullt mulig å mene at kvinner har rett til å bestemme over egen kropp og samtidig være skeptisk til fri abort. Det blir litt som med fugleredet i raftinglageret. Vi prøver å hindre fuglene i å bygge rede inne i lageret. Får de etablert rede, så har vi tapt. Det er uaktuelt for meg å fjerne eggene for å beskytte raftingutstyret mot fugledrit. Eggene er liv. Derfor må vi tørke fuglemøkk til småfuglene er ute av rede. En ordentlig drittjobb.

Legg inn en kommentar