Kategorier
Ukategorisert

Unnskyld Mads Hansen

Jeg kjenner ikke Mads Hansen. Har aldri snakket med han. Tror egentlig heller aldri jeg har sagt noe stygt om han. Men jeg har plassert han i kategorien fotballspiller.

Fotballspillere er i mitt hode slike som Braut Haaland. Folk som mener de ikke kan holdes ansvarlig for hvilken arbeidsgiver de velger. Eller landslag som trekker alles øyne mot Quatar og sier de bare spiller fotball. Markedsføring av Quatar driver de på ingen måte med. Fotballspillere triller rundt på banen og lurer dommere og nekter for tåpelighetene i intervju etterpå, selv om kameraer avslører dem. Intellekt og fotballspiller er ikke nødvendigvis en motsetning, men det er på langt nær synonymer.

I sommer har jeg hørt en del på Wolfgang Wee. Jeg er absolutt ikke glad i formatet podcast. Jeg liker radio langt bedre. Hovedargumentet mitt mot podcast er muligheten for å bare velge det vi allerede er interessert i. I mitt hode er det farlig om vi bare forsterker det vi allerede «vet». Velger vi konsekvent bort alt nytt, eller det som utfordrer oss blir verden etter hvert farlig. Jeg prøver å kompensere litt for min motstand mot formatet podcast ved å høre på alle gjestene til Wee. På denne måten dukket Mads Hansen opp. En fyr jeg på ingen måte ville søkt opp.

Wees podcast med Mads Hansen er den første podcasten jeg har hørt to ganger. Nå er jeg på ingen måte enig med Hansen i alt, men han står virkelig for noe. Og han gjør noe jeg beundrer. Han står for det han mener uansett hvor vondt det gjør. Det er jo en fullstendig mangelvare i dagens samfunn. Nå er det mange som står for det «alle» mener, men Hansen står gjerne alene og kan argumentere for og underbygge sine meninger. Det var givende å høre på. Lite er mer interessant enn å lytte til mennesker som gjør at jeg må tenke en gang til. Mads Hansen er herved flyttet ut av kategorien mediekåt avdanket fotballspiller. Eller. Nei. Han hører vel til i den kategorien, men han er så utrolig mye mer. Han hadde jo ting å komme med. Jeg lurer på om jeg faktisk må revurdere min bruk av podcast og søke på Mads Hansen. For å sjekke om jeg faktisk har tatt feil av fyren. En gang må jo jeg også ta feil.

https://www.wolfgangweeuncut.no/mads-hansen/

Legg inn en kommentar