Kategorier
Ukategorisert

Halve turen

Nå er jeg ferdig med halve turen. I vert fall om vi lytter til de som sier planlegging er halve turen. I kveld ble alle overnattinger og transportetapper booket og betalt.

Interrailet mellom Milano og Barcelona blir en 13 timers busstur. Har jeg flaks sover jeg 8 av timene. Buss er raskere enn tog og mye billigere enn fly. Avreise og ankomsttidene er også tiltalende. Får det meste av tirsdagen til å studere moter i Milano.

Merano er en fantastisk flott by. Har allerede planlagt flere turer hit. Når og hvordan er detaljer som ordnes senere.

Tysken min er omtrent som italiensken. Fraværende. Spiller meine erste worte med barna i huset. Glimrende for meg og litt kjedelig for dem som må forklare mange av ordene til meg.

Minnes tippelaget vi hadde i tysktimene på videregående. Ordene vi skulle lært minnes jeg ei. Men folk i byen her er blide, så det meste ordner seg. Dessuten kan jeg ta med tolk som snakker norsk, engelsk, fransk, tysk og italiensk om det trengs.

På arbeidsfronten er jeg nå nede på 1800 jeg i kladden. Det er greit nok at det er en subjektiv skolebok, men jeg må skjerpe meg og bruke færre jeg, så jeg ikke skriver jeg over alt. Det skal jeg greie. For jeg får til det jeg vil om jeg må.

Og må må jeg jo.  

Legg inn en kommentar