Kategorier
Ukategorisert

Gjesp

I natt ble det over 9 timer søvn. Så nå er jeg trøtt. Roten bort morgenstunden med søvn og mobilavhengighet. Burde sikkert gjøre mye i dag, siden morgendagen blir den siste her på en stund.

Det nørmer seg min siste solnedgang her på en stund.

Juleaften ble tilbragt på svensk pub med 16 andre. Julematen var svensk. Den var ikke norsk. Men alright å se hva de spiser på julekvelden rundt omkring i verden. Og svensker har jo et fantastisk gemytt. En trenger nok ikke dra helt til Thailand for å finne kulturforskjeller.

Kvelden ble kort for min del. Mest fordi kvelden før ble veldig lang. En Liverpoolkamp som starte 18.30 i Norge starter først 00.30 her. Også ble det billiard og fludium etter det. Bak konturene av de synlige skandinavene som treffes på bar kan jeg skimte konturene av et miljø som bor her av andre årsaker en utelivet. Miljøet er bare ikke så synlig.

Jeg var veldig trøtt i går, heldigvis. Avslo en mulighet til å diskutere poltikk. Sveriges mest omstridte politiker er i byen. Tilbringer mye med den lille omgangskretsen jeg har her. I går skulle de treffes etter midnatt en gang. Tipper mitt eneste spørsmål til denne politikeren ville skapt dårlig stemning. Jeg lurer oppriktig på hvor lenge han tenker en skandinav kan bo i Thailand før vi kan forvente at de kommuniserer på thai om de grunnleggende tingene. Jeg har vært her 3 ganger før, uten å lære et eneste ord thai. Nå tror jeg Thailand midtvinters blir en tradisjon, så det er naturlig for meg å prøve å forstå litt av språket, og kulturen. Jeg er overrasket over hvor lite de fastboende skandinavene her legger vekt på slikt. Et herlig unntak er han jeg «fester» mest med. Lærer litt fra han. Skandinavene her argumenter for manglende behov for å lære thai. Thaiene snakker engelsk, dessuten snakker de fleste skandinavene mest med hverandre. Og jeg kjøper argumentet om de bruker det samme for innvandrere i Skandinavia. De fleste skandinaver snakker engelsk og innvandrergruppene snakker uansett mest med hverandre. Nok om politikk. Jeg tenker for prinsipielt til å bli politiker.

Si deng, si dam, si cow. Rød, sort og hvit. Hittil har jeg lært det meste av det jeg kan si på thai gjennom billiard. Det skrives nok ikke slik jeg har skrevet det. Dobbelt vokal virker til å være en greie her. Vi fra valdres har nok en fordel der, med en dialekt som går så sakte at mange bruker dobbelt vokal. Gooo daag. Å skrive thailansk har jeg ingen ambisjon om. Det blir for gresk for meg.

Ordet pule lærte jeg på morsomste måten jeg har lært et ord noen gang. Den lille thaien jeg kan har jeg lært gjennom billiard. Koser meg med det spillet, selv om jeg er dritdårlig. Etter et av mine mange håpløse slag rettet jeg meg opp og utbrøt bom, bom og atter bom. Noen lange, undrende blikk og en gapskrattene venn ga hint om et upassende utbrudd. Så da vet jeg hva bom bom betyr.    

I går traff jeg faktisk en thailender som snakket norsk bedre enn noen nordmann her snakker thai. Han er skredder. Fortalte om flere turer til Norge. Spesielt Nordland. Han solgte visst en del klær i området der.   

I morgen er det boxing day. Gleder meg skikkelig. Og gledelig jul til mine samzip (30) lesere.

Skal prøve å huske torrazappen i morge på trening i morgen. Prøver å kurerer avhengigheten ved å legge den igjen. Litt dumt siden torrazappen er kameraet mitt også.

Legg inn en kommentar