Kategorier
Ukategorisert

Rydde vennelista

Nok et innlegg fra helsefarmen. Jeg greier ikke legge bort telefonen og med den sosiale medier. Det er dumt. Telefonavhengigheten og sosiale medier gjør meg deprimert. Det ene er tiden som går med, det andre er det jeg leser. Siden jeg sliter med å redusere tiden må jeg ta grep for å redusere elendigheten sosiale medier serverer meg. Jeg vil blokkere venner som er på minussiden når det kommer til kildekritikk. Ikke fordi jeg nødvendigvis vil bryte bånd til disse personene, men for å beskytte meg selv. Iblant kommer innslag fra deres verden opp på mine sider. Det er nok elendighet i verden om jeg forholder meg til den delen som er kvalitetssjekket.

I utgangspunktet er jeg mot rydding i vennelister. Jeg liker å ha input fra alle samfunnslag. Lite er farligere enn leve i ekkokammer. Likevel gjør jeg det. For å ta vare på min psykiske helse.

Så vil du være blant mine venner på facebook må du heretter unngå å reposte innlegg som bacon skaper varig fred. Du demonstrerer bare din fullstendig manglende evne til kritisk tenking på den måten. Et enkelt søk viser at England er landet som har vært i flest kriger, og de spiser bacon. Nå er vel ikke England involvert i noen krig i øyeblikket, men det er Russland.

Innlegg som starter med «i morgen» uten å inneholde noen dato er også åpenbart spam. Såpass til kvalitetssjekk som å finne ut hva i morgen står for krever jeg av mine «venner».  

Kritisk tenking i forhold til forskning er lov, og til og med bra. Men poster du innlegg av typen ikke tro på de du hører, tro på det du ser, gjerne akkompagnert av gradestokken hjemme så ryker du nok ut av vennelisten min.

Om du oppdager at du er borte fra listen min, vet ikke hvordan slikt oppdages, så ikke ta det personlig. Jeg må bare beskytte meg selv mot innlegg som ødelegger min tro på menneskeheten.

 

Legg inn en kommentar