Kategorier
Ukategorisert

Uriaspost

Blir spennede å se hva slags ministere vi får fremmover.

  • Mennesker som har anbefalt egne barn, eller venner, til sommerjobber i egen bedrift uten at bedriften har kjørt åpen stillingsutlysning er uegnet. Det kommer jo inn under samme normer som Trettebergstuen (Ap) måtte gå på grunn av.
  • Tildeling av midler til mennesker du muligens kan ha et forhold til gjennom medlemskap, ideologi eller andre årsaker, gjør deg også uegnet. Noe Lysbakken (SV) merket.
  • De som har strøket på master, eksamen el. grunnet feil i kildehenvisninger er uegnet. De har jo forsøkt å jukse. Moralen deres er jo ikke noe bedre enn de som kom gjennom uten å bli tatt. Borch (Sp) ruslet av denne grunn. Å hva med de som har brutt opphavsretten i andre sammenhenger? Kan du ha benyttet Netflixabonementet ditt til å vise filmer i folkemengder som går utenfor regelverket? Eller har du kopiert noe fra en bok uten å ha lov?
  • Alle som vet de har tilpasset sannheten litt for å sikre seg større inntekter er uegnet. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er blandt de uaktuelle her
  • Punktet flest vil slite med er nok dette med ektefeller eller samboere. De som ikke har full oversikt over samboeres liv er uegnet til ministere. Wara (FrP) dret seg skikkelig ut.
  • Så er det en mindre gruppe, men trolig stor nok, som ryker på punktet om alkoholleveranse til folk under 18. Tonning Riise (H) er blant dem som bommet på dette.
  • Nå har vel ingen minister gått pga. stjeling, men det er vel mest fordi Rødt ikke var i regjering når lampene på Gardemoen ble for skarpe. Folkerøsten og opposisjonspolitikere gjorde det vel klart at mennesker som har stjålet noe uaktuelle for ministerpost?

Er du av dem som ikke har brutt noen av disse reglene er det stor sjans for å ende opp som stortingspolitiker neste gang. Er ikke sikkert det finnes 169 andre.

Etter en gjennomgang av årsaker til å gå av som minister anbefaler jeg uegnethet. Det blir minst styr rundt dem som går av grunnet dårlig styring.

Nå er jeg på ingen måte talsmann for å undervurdere politikeres lovbrudd. Vi kan vel muligens med fordel se på dem med samme øyne som vi ser på egne lovbrudd? Jeg er uegnet som minister av amnge grunner. Blant annet har jeg visst film i klasserommet, selv om filmen innleder med et varsel som sier dette er ulovlig bruk av filmen. Litt gøy at den sto i hylla på lærerværelset.

Her pågår kanskje et lovbrudd. Om boka mi kommer ut er deler av den skrevet i Thailand. Og jeg har ingen arbeidstillatelse der.

(Den politisk interesserte vil oppdage at navnene jeg har brukt ikke nødvendigvis er på ministere, selv om jeg kunne valgt ministernavn. I stedet vektla jeg å trekke fram alle partier)

Legg inn en kommentar