Kategorier
Aktivitet

Bassengbytte

Publisert 08/03 2020, 21:18

Litt nostalgisk er det å ta farvel med det gamle bassenget. 12,5 m x 10 meter tillot mye moro. Det gjør nok 25 m x 10 meter også. Prøvde å svømme litt i det nye bassenget i dag, men endte opp med å svømme på tvers. 25 m svømming uten å snu har jeg jo aldri behersket. Hva hjelper det med glimrende frasparksteknikk og strømlinjeformet flytestilling når det må svømmes i evigheter mellom hver vending? 

For oss kajakkpadlere er det skummelt med større basseng. Nå har vi jo fått opp farten før vi krasjer. På den andre siden gir jo større basseng rom for å trene innendørs med raft og havkajakk også. De går neppe så fort. Raft i basseng er kanskje litt kjedelig, men for pleierne på aldershjemmet kan det være greit å vite at båten er stødig, når Alzheimeren om 30 år har lurt meg over i bassenget. 

Det nye bassenget har ingen felles badstue. Hvordan seksualundervisningen skal drives da er noget usikkert. Før ga turen gjennom badstuen et kjøpt overblikk over kvinnekroppen. Om noen hadde glemt å låse dørene vel og merke. Nå er heldigvis utfordringen med ulåste dører borte. Det er faktisk mulig å ta seg fra en dusj til den andre uten å gå gjennom noen dør. Gjett hvor svømmelærerne skal stå mens ungdommene dusjer. Nå dusjer vel ikke ungdommene nakne lenger, men lell da gut…

Bassenget er fortsatt ikke dypere enn at jeg kan gå på bunnen. Forskjellen fra det gamle er at jeg bør unnlate å puste mens jeg går på bunnen nå. Det var de som tok sats til et stup ned mot 2,20 i gamlebassenget også. Tannlegen har fortalt det. Forhåpentligvis får tannlegene i Bagn noe mindre å sette tennene i nå. 

Merkelig nok har jeg ikke røde streker på kroppen og behov for å klø i kveld. Klor er et godt navn på giftstoffet som brukes i vann. Forhåpentligvis går de nå over til ml. klor pr. enhet vann og ikke omvendt slik det var før. På en annen side var det lettere å huske besøkene i det gamle bassenget. Sjelden har vel uttrykket etter den søte kløe kommer den sure svie passet bedre. 

Forhåpentligvis vil ikke uttrykket etter den søte kløe kommer den sure svie være noe kommunepolitikere tenker for hvert budsjett de setter opp utover. Tomme basseng gir dårlig vanntilvenning. Fra Osloskolen vet jeg hvor få timer svømmeopplæring som er lovpålagt. Det kan dekkes på en mnd. med vann i bassenget i Sør-Aurdal. 

Kanskje kan kommunen bruke idrettsbygget aktivt i arbeidet med å skape treffpunkter mellom hyttefolkene og fastboende. Selvfølgelig ikke nå i disse Coronatidene, men etterpå. I de store byene må haller og basseng deles på et stort antall innbyggere. De som søker til Sør-Aurdal på hytteferie tenker nok mest ski og friluftsliv, men det finnes dårlig vær. Da kan badetøy være riktig klær. 

Legg inn en kommentar