Kategorier
Arbeidsgiver

Mot lysere tider

Litt uklart for meg hvorfor folk er mot lysere tider. Men folk er rare. For min del er lysere tider velkomne. Noen aviser begynner nå å skrive om indere som ser Himalayafjellene for første gang, at kinesere lar seg overraske over fargen på himmelen og veneziere som atter ser fiskene i kanalene. Kanskje skal mediene fokusere mer på dette? Det er bokstavelig talt lysere tider i mange storbyer.

Kanskje er coronapandemien det verste som har skjedd vesten. Vil vi tåle å være mer i ro og forbruke mindre for at folk fortsatt skal se fjellene, himmelen eller fiskene? Gevinsten er kanskje at gjennomsnittsalderen i land som Kina, India og Pakistan krabber opp mot 80 år. Matproduksjonen i verden takler trolig ikke til det, så la oss håpe vi kan fly igjen snart for å holde kontroll på folkeveksten.

For firmaeieren er det også lysere tider. Knapt hørt antydninger på radio eller aviser siste tre dager i retning av at alle næringsdrivende er kriminelle som vil utnytte alle støtteordninger som finnes. Hva grunnen til manglende beskyldninger kommer av vites ikke, men muligens kan det være fordi denne j… DAB-radioen rotet seg inn på den intellektuelle kanalen P3, by accident. Enten må P3 bytte CD snart, eller så må jeg finne bruksanvisningen så jeg kan skifte kanal. Trenger heldigvis ikke føre timeliste da. Holder lenge å vite hvor mange ganger jeg har hørt samme sangene og gange med 45 min. Aner ikke kriteriene for å lage spillelister i den kanalen, men antar at mennesker med behov for repetisjon stiller langt fram i køen.

Med oppheving av hytteforbudet kom henvendelsene om skigard også. Utsiktene for at vi kan bidra til å holde kapitalismen i Norge i gang er absolutt bedre nå. Kanskje ender vi med å ha jobb til alle vi ansatte for sommeren. Det trengs helt klart noen skattekroner, arbeidsgiveravgifter og momskroner inn til staten om lærere og sykepleiere skal får det lønnsløftet enkelte av dem fabler om i disse nedgangstider. Får bare håpe de bruker inntektsøkningen på stand-up padling eller juvvandring, slik at pengene deres kommer staten i hende igjen før neste lønnsutbetaling. Mye tyder på at 5,3 millioner nordmenn må få pengene til å sirkulere innad i landet resten av året om vi ønsker å opprettholde velstanden vår. Jeg for min del håper å slippe å nedgradere fra campingvogn til telt, men må jeg, så må jeg.

Det beste med verden akkurat nå, trolig bare min verden dog, er mitt vennskap med kneskinnen min. Vi har omsider kommet over ens. Kneskinnen og jeg. Fysioterapeuten sa jeg kunne spille håndball med den. Det var bare jug. Er fortsatt elendig i håndball, men skinna henger i det minste på. På riktig sted. Klem rundt kneet er vel eneste klem resten av dette året, men det er en god klem. Troen på et kne som virker, slik helt vanlig, fra juni er et enormt lyspunkt.

Skal jeg knele under vekten av pandemien, så skal det skje på et ordentlig kne.   

Legg inn en kommentar