Kategorier
Ukategorisert

Syk som en fisk.

Den som føler seg frisk nå er syk. Skulle egentlig til naprapaten min i dag. Det er alltid noen kroppsdeler som henger seg opp. På Grønland T-banestasjon sto denne reklameplakaten:

Jeg må beskytte tærne mine. At hodet, skuldrene og kneet krangler er veldokumentert. Skal jeg tro regla blir tærne det neste. Håper det blir en stund til.

Naprapaten sendte ut en påminnelse om timen min. Påminnelsen kom i går. Som det høver seg i tiden sto det også: Ved feber eller symptomer på luftveisinfeksjoner bes du avbestille timen din. Etter at jeg fikk meldingen har jeg virkelig kjent etter. Og kjenner man virkelig etter, så har man symptomer på luftveisinfeksjoner. Kan ikke huske noen vår jeg har hostet og snørret like lite som i 2020, men jeg hoster. Og noen ganger kjennes nesa litt tett. Slik den gjerne gjør når været skifter fra 20 pluss til snø like fort som jeg skifter gir på lastebilen. God psyke forebygger visst sykdom. Lite er mer effektivt for dårlig psyke som nedfrosset bil en maimorgen. Frostgrøssningene har gode kår i slike stunder. Om trekkspilleren i Staut har belegg for sin påstand vites ikke, men han hevder 25% av oss må nyse når vi ser sola. Jeg tror han. Jeg tilhører den ¼ av folket. Nysing er ingen utpreget symptom på Covid 19, men nysing genererer trolig drepende blikk i en folkeforsamling nå. Nesa er vel en luftvei? Og sola dukker opp mellom haglskurene og snøbygene.

11. mai. 15 minutter etter flott solskinn.

Det er også lett å tro at varmen som kjennes er feber. For min del glemte jeg bare at jeg snudde i utgangsdøra for å ha på stillongs da snøen møtte meg på trappa. På de tre minuttene det tok å finne stillongsen skiftet været til 15 pluss. Det ble jo varmt, men stillongsen må være på eller av. Kan jo ikke bruke dagen til å skifte klær i takt med værskiftene. Hadde neppe feber da jeg ringte naprapaten og avbestilte timen. Hadde trolig bare stillongs i solskinn.

Den som føler seg frisk nå er syk. Alternativt koblet fra alle medier.  

Legg inn en kommentar