Kategorier
Arbeidsgiver

Neste sesong

Neste sesong. Vi Liverpoolsupportere er kjent for denne frasen. Bloggen i dag skal ikke handle om fotball. Som kjent snakker Liverpoolsupportere om forrige sesong nå.

Neste sesong begynner å tegne seg klart i hodet mitt. Jeg snakker om arbeidssesong altså. Revenge. Neste sesong handler om revenge. Det meste gikk galt i sommer. Riktignok gikk det galt på et høyere nivå enn året før, men dog. Svært mange av utfordringene skyltes eksterne problemer som f.eks. pandemi, men lell. Prisen for kaoset var høy. Asosialt liv med noen få innslag av sosiale venner. Ingen raftingtur med onkelbarn. Kajakken har nærmest hvilt. Leilighetene min har jeg knapt vært innom. 90-timers arbeidsuke ble nødvendig for å få dagene til å henge sammen. For første gang på 30 år gleder jeg meg til vinteren.

Vi satte rekord med 54 raftingturer. Det er gøy. Dessverre satte vi rekord i avviste kunder også. Nytt av året var at vi måtte avvise kunder selv når vannstanden var høy. Målet var egentlig å kunne tilby kundene alternative aktiviteter når vannstanden var for liten. Men bemanningen var for liten og oppbygging av kompetanse gikk for sakte. Sjelden har jeg bommet så på målet. Men neste sesong…

Nå om dagen kløyver jeg skived. Det er så feil. Kløyvingen skal være ferdig før påske. Nå skal vi tjene penger på oppsetting. For tredje år på rad mislykkes jeg i å få tømmerleveransen på vinteren. I år prøvde jeg med å betale 300 kroner ekstra pr. m3. Leverandørene sa det var nøkkelen. Siste leveranse kom 2. juli. Det må være andre nøkler. Neste sesong…

Ukløyd tømmer og somner passer ikke samnen.

Med nærbutikker som mener alt skal være på hjul er det nødvendig med egen lagerkapasitet. Vi hadde ingen lagerplass. Resultatet ble en ukes produksjonstopp for å få tak i ståltråd. Når lageret omsider kom på plass bestilte vi 25 sett hengsler. De kom 8 uker senere. Det er dyrt å ha skigarder ferdige, men ufakturerbare fordi grinda mangler. Det er dyrt å ta en turne over hele Østlandet for å henge opp grinder. Nå er lagerlokalene på plass. Neste sesong…

Kundebehandlingen ble så som så i år. Heldigvis fikk vi opp en egen telefon for bestillinger av vannaktiviteter etter hvert, så administrasjonen der kunne delegeres bort til dyktige ansatte. Men skigarden. Det å overhøre telefonen ble en overlevelsesstrategi etter hvert. 49 telefoner på en dag var rekorden. Mange av kundene var permittert, så de hadde god tid. Jeg skulle lære opp guider, skigardsmontører, gjerde selv, ha papirene i orden osv. i tillegg til å svare alle telefoner og kunder. Mye glapp. Men neste sesong.

Brettspillet jeg skal lage har hvilt denne sesongen. Sjokket, eller tristheten, av å plutselig miste min viktigste støttespiller i spillutviklingen tok bort gleden av spillutvikling. Psykisk har jeg forberedt meg på at 1 årsdagen for avreise til spillmessen i Essen skal markere en ny start. Spillet skal opp å gå. Det skal jobbes aktivt med utviklingen. Neste sesong.

I tillegg har jeg omsider funnet ut hva jeg skal bli når jeg blir voksen. Dannelsesforløpet starter i vinter, slik at jeg er ferdig «utdannet» neste sesong.   

Det kjennes godt, og skummelt, å ha konkrete planer for et helt år. Jeg begynner å bli voksen. Neste sesong.

3 svar til “Neste sesong”

Godt å høre at du har planer, for neste sesong, du får ta kontakt om du trur jeg kan bidra på noe vis neste sesong, det kan se ut som du trenger hjelp.Forøvrig skriver du fortsatt levende og med snert.
Jan

Legg inn en kommentar