Kategorier
Ukategorisert

Jeg undres

Hvordan føles livet når saker og ting ordner seg? Finnes det liv der det gir mening å snakke om plan A? Opplever noen at internett sender dem til rett side bare de logger inn? Er det vanlig å sette inn bilen på verkstedet og hente den kjørbar? Hvordan oppleves det å legge seg inn på sykehus og komme ut med svar på hva som er problemet? Hvor mange dagsverk sparer dere som er vant til at saksbehandlere toucher inn på data det de sa i møtet?

Hva er oddsen på tekniske problemer hos oddsen når jeg en sjelden gang skal sette penger på oddsen? Skal norsk tipping vinne på det spillet må oddsen settes på 0,9.

Min julegaveplan var god i år. Sånn subjektivt sett. Gavene ble handlet tidlig. Lever fortsatt i troen at alle er husket, men vet innerst inne at det er feil. Distribusjonsplanen var glimrende. Gavene til Hønefoss skulle jeg stoppe innom med på tur til Valdres. Og resten kjører jeg rundt med lille juleaften.

Planen var god helt til klokken 14.45 i dag. Da ble det klart at jeg måtte ta bussen til Oslo. Får neppe bussen til å kjøre innom med julegaver i Hønefoss neste uke. Servicen på Valdresekspressen er vanligvis litt bedre enn god, men …

Det er helt sikkert andre folk som har skiftet fra bilplaner til buss i siste liten. Jeg har også gjort det. En gang fordi bilen min krasjet. En annen gang fordi den nektet å starte. Men nå var det fordi bilen kom ut fra verkstedet med den uslåelige kombinasjonen piggdekk foran og piggfritt bak. En ulovlig kombinasjon rett og slett.

Feilen ble riktignok gjort for 14 dager siden, men ikke oppdaget før jeg var godt på vei til Oslo. Dekkskiftet ble overlatt til bilverksted for å sikre rett dekk og spare meg for ekstraarbeid. Bilverkstedet var heldigvis enige i at kunden kan forvente at fagfolk kan reglene, så de skulle rette opp feilen. Problemet er bare at dekkene de har bestilt glimrer med sitt fravær. Egentlig skulle jeg til Oslo i dagtidlig, men utsatte turen i håp om dekkskifte i løpet av dagen. Vel, det ble buss på kvelden.

14 dager med flaks er bra. Å satse på en uke til uten politikontroll er å utfordre skjebnen. Spesielt nå når jeg vet om ulovligheten, så bilen måtte stå nå. Murphy tar tross alt ingen juleferie.    

Det er sikkert greit å levere ut julegaver i romjula også. Med lovlig skotøy på bilen. Eller hva burde jeg gjort?

Legg inn en kommentar