Kategorier
Ukategorisert

Nervøs

Jeg er litt nervøs nå. I morgen skal jeg under kniven på Lovisenberg sykehus. Det kom litt brått på. Skulle bare på undersøkelse i dag, så hadde de plutselig en ledig time i morgen. Jeg har slikt å gjøre, så jeg takket ja. Har god tid til å halte på denne tiden av året.

Jeg aner ikke om det er normalt å være nervøs foran ett inngrep som stipuleres til mellom 2 dager og 6 uker på krykker. Var innom midlertidighjelpemiddelsentralen og hentet krykker i dag. Tror ikke de heter midlertidighjelpemiddelsentralen, men hjelpemiddelsentralen, satte meg over til dem som lånte ut krykker midlertidig.

Jeg gruer meg ikke til å hoppe på krykker i 6 uker. Det tror jeg derimot blir bra. Selv mitt hode skjønner at krykker betyr ferie. Forhåpentligvis slår kroppen seg til ro med, æh, å slå seg til ro? Det høres rart ut, men det er faktisk slik at jeg tror kroppen trenger såpass tydelige signaler før den skjønner at alt må ligge, til kneet går av seg selv igjen.

Jeg gruer meg heller ikke til selve inngrepet. Kirurgen har etter all sannsynlighet kirurgisk presisjon i arbeidet sitt. Uansett har jeg tro på at de lykkes i å dope meg såpass ned at inngrepet skjer uten meg tilstede. Tannleger er langt verre. 364 dager i året er jeg glad munnen er plassert under øynene mine slik at munnen lukkes når vepser surrer forbi og åpnes når sjokoladene spretter frem. Den siste dagen i året er når tannlegen surrer rett foran øynene mine med redskap jeg forbinder med filmer jeg ikke vil se. Da kunne gjerne munnen vært plassert på kneet.

Jeg er nervøs for at jeg drikker et glass vann etter jeg står opp i morgen. Det står med STORE bokstaver at jeg ikke skal drikke noe som helst de siste to timene før oppmøte. Hva som skjer i tiden etter jeg står opp og før jeg våkner er ofte noe uklart for meg. I morgen skal er oppgaven å holde munnen lukket. Typisk en greie jeg roter til. Det er så flaut.

Forsove seg er noe alle har gjort, så det er jeg ikke redd for. Da betaler men bare egenandel som en type tabbeerstatning og får ny time. Men å glemme og ikke drikke vann er liksom noe de fleste er i stand til å huske. Håper jeg greier det. Er litt nervøs før slike idiotoppgaver. åper  

Legg inn en kommentar