Kategorier
Ukategorisert

Hvem styrer?

Lurer på om jeg våknet i går kveld.

I forhold til hvem som styrer landet har jeg vært litt for godtroende. En slengkommentar, trolig litt spydig sådan, på liverpool.no sitt forum antydet at forumet burde styre landet da vi besatt større logisk tankeevne enn regjeringen.

Jeg liker å sjekke ting. Høyre hadde 29690 medlemmer, Venstre hadde 6389 medlemmer, Krf 20002 medlemmer, FrP 15603 medlemmer og SP 22 157 medlemmer i 2019 sier Wikipedia.

I følge wikipedia hadde Liverpool supporterklubb i Norge 36.076 medlemmer i 2010. Hjemmesiden til supporterklubben påstår det er 54.000 medlemmer nå.

Om det er noen formelle partimedlemskrav for å bli minister i regjeringen aner jeg ikke, men går ut fra at partiene velger ministre fra egen medlemsmasse. Om dette stemmer er 20 ministre i Norge valgt ut fra en medlemsmasse på ca. 55.000.

Jeg vet ikke hvordan den logiske tankeevnen kan måles, men regjeringen er plukket ut av en medlemsmasse som tilsvarer Liverpool supporterklubb sin. Et medlemskap i Liverpool supporterklubb krever kun innbetaling av 300 kr i året. Hvilket lag medlemmene heier på er det ingen formelle krav til, intelligens, kjønn, utdanning, logisk sans, alder, bostedsadresse osv. er uvesentlig. Så vidt meg bekjent har vel de politiske partiene samme inntakskrav, bortsett fra en nedre aldersgrense og at en sjokoladehandel kan sikre deg medlemskap.  

Det virker til å være en fordel med lang partiansenitet for å få ministerpost. Litt uklart for meg hvilken kvalifikasjoner lang fartstid i politisk parti generer, men virker som realityseriene gir noe av den samme kompetansen. Alliansebygging, lyve i felleskapet om det lønner seg, velge utslagsmetoder så sterkere motkandidater kan sendes hjem, melde seg til oppgavene som viser, snakke seg ut av selvskapte kontroverser, bruke albuene, styre intriger og snakke bak ryggen på folk. Nå skal det sies at jeg muligens gjør realityseriene urett, da jeg sjelden ser på dem.

Finnes det noen logisk fornuft i å bruke 10.000 kroner på en tur til England for å se 22 overbetalte menn løpe etter en en ball i 90 minutter?

Konklusjonen min blir at Liverpool sitt fotballforum trolig omtrent samme logisk sans som regjeringen, da medlemsmassen er lik og medlemskriteriene er de samme.

Men det er seriøst skummelt at regjeringspartiene kun har 55.000 medlemmer til sammen. Det er jo som en middels sekt. Nå har jo det største opposisjonspartiet gjort en innsats for å øke medlemsmassen, men det viser seg at mange var mer interessert i sjokoladepremien enn medlemskapet.

Legg inn en kommentar