Kategorier
Ukategorisert

Livets gleder

I dag kjente jeg varmen og livsgleden spre seg i kroppen. Det er rart hvordan kontorarbeid og annet går lettere etter en opptur. Jeg presiserer lettere, om noen las lett. Nå hører det vel med til historien at oppturen startet på toppen og gikk jevnt nedover, men det er en del av gamet.

Vi startet padlesesongen i dag. Jeg har nok godt over 1000 turer ned denne strekningen av Begna, men det gir likevel en fantastisk glede hver gang. Og krampe. Heldigvis er det bare unntaksvis krampen melder seg. Om noen måneder har jeg 30-årsjubileum som elvepadler. Håper jubileet feires med en skikkelig god padlesesong.

Det er en rusten padler som var utpå i dag. Av diverse grunner har de siste sesongene bydd på lite padling. Og kroppen er noe stivere enn før. Forhåpentligvis er en sesongstart i mars et vendepunkt for dårlige padlesesonger. Slike det er et vendepunkt for livsgleden. Coronahelvetet sprer seg med dråpesmitte. Elva har millionvis av ufarlige dråper vi kan nyte. Trengselen på elva er minimal. Det gikk så utrolig fint å leve i dag.

Kanskje gir det mening å planlegge padling på Korsika eller i Nord-Italia neste mars. En tidlig sesongstart i år gir grunn for optimisme. Greier jeg å padle mye i sommer, så gir det mening å dra utenlands. Er jo bare dumt å bruke penger på en tur der en ender med å bære alle strykene grunnet dårlig form, så dagens tur var oppløftende. Mest fordi skuldrene lettet, himmelen ble lysere, pågangsmotet tittet fram og padlegleden er ekte glede.

Og du. Det er helt greit at du rister på hodet av oss som finner glede i å padle i mars. Det er mange hobbyer jeg absolutt ikke forstår, men det er likevel en fryd å se folk fryder seg. Jeg unner alle å ha en skikkelig hobby.   

Jeg kunne selvfølgelig fokusert på at jeg glemte igjen alt det nye utstyret jeg skulle kvalitetssjekke og følgelig padlet med playmohjelmen min, mens jeg har en helt ny hjelm i campingvogna. Den nye hjelmen ligger sammen med den nye tørdrakta og den nye guidevesten. Men det kommer flere muligheter til å teste firmautsyret. Håper jeg. Det var godt å bare leve også.

Legg inn en kommentar