Kategorier
Ukategorisert

Munnbind er genialt

Jeg bruker veldig sjeldent munnbind. Jeg ser til naboen, men det er en 50 meter bred elv mellom. Butikkbesøkene prøver jeg å legge til tider der andre er andre steder, så 2 metersregelen kan brukes. Munnbind tillater jo raskere ferd gjennom butikken ser det ut til, men jeg tar meg heller tid til å vente. Munnbind er jo nødløsning når 2-meteren er vanskelig å opprettholde. Men som det ansvarlige mennesket jeg er har jeg utstyrt vinterjakka mi med 50 munnbind og en liten flaske sprit. Slik håndsprit som er så inn. Husker en gang jeg var i nærheten av folk, og det kan jo skje igjen, slik helt uten plan.

Livet mitt nå er i en campingvogn, på en campingplass. Passer best slik med coronareglene. Har dusj og do i vogna, men bruker det helst ikke. Passerer sanitæranlegget mange ganger om dagen, så passer på å stoppe der. I ukene er det så lite folk på campingen at sannsynligheten for å møte noen er ekstremt liten.

Her en kveld meldte et behov seg etter siste passering av sanitæranlegget. Ut på hålka og ta de 900 meterne det er å gå, eller bruke doen i campingvogna? Valgets kvaler. Plutselig kom jeg på utedoen i svingen. Jeg har aldri brukt den, men en jeg snakket med i sommer reklamerte for den. 300 meter var bedre enn 900, og jeg kjente at behovet nok var mer påtrengende enn først registrert.

Jeg stiltret meg av sted på glattisen. Priset meg lykkelig over 300 meter fremfor 900 meter. Det var mørkt, men jeg greide å skille utedo fra spikertelt. Så mye mer hadde jeg ikke tid til å konstatere. Maten skulle ut. Doringen så helt grei ut. Vinterjakka ble hengt vekk. Den er bare i veien. Rakk å sette meg. Kunne puste lettet ut.

Satt nå der en stund, og pustet ut. Men utedoer er ingen blivende sted i mars. Dessverre viste det seg at toalettpapiret delte mitt synspunkt. Det er noe ordentlig dritt å snike seg rundt, med buksa nedpå knærne, mellom doer for å lete etter papir. Det nærmeste jeg kom var noen glavaplater som sto i inngangspartiet. Vurderte det kun kort, før jeg fant ut at ingen løsning, var bedre enn glavaløsningen.

Da var det jeg kom på det. Munnbind er jo genialt.    

Legg inn en kommentar