Kategorier
Ukategorisert

Mus

Jeg er ikke redd for mus. Egentlig fascinerer de meg. Kan studere dem ganske lenge. Noen ganger er de byttedyr. Oppførselen bærer preg av det. Mistenksomme. Alltid kontroll på nærmeste gjemmested. Andre ganger glemmer de alt. Som museelsker er det vondt å se på når mus blir lekt med av rovdyr. Men jeg er jo til en viss grad naturist, så jeg synes verden skal gå sin gang. Survival of the fittest. Noen mus kommer seg jo unna. Da er det fascinerende å se hvordan noen av dem tusler bort til samme rovdyr for en ny runde, mens andre utvikler angst.

Noen ganger bygger jeg ting. Som regel er det gjerder. Da har jeg sau eller hund i tankene. Andre ganger bidrar jeg på hytter eller anneks. Og da har jeg mus på hjernen. Mus er som sagt fascinerende. Men det er utenomhus. Dessverre er de veldig ivrige på å komme seg dit de ikke er ønsket. Er det nødvendig å klatre eller svømme for å nå målet, så gjør de det. Konsekvenstenking er fremmedord. For meg er slikt rart. Krabbe gjennom et trangt hull uten tanke for returen, eller slippe seg ned 2 meter uten plan for retur ligger ikke helt for meg.

Noen ganger overgår mus mine forebyggende tiltak. Nå er jeg i en slik situasjon. Er kjedelig å legge seg under dyna og lytte etter skritt. Skritt jeg helst ikke vil høre. Men vet innerst inne at de er der. Hjelper ikke trekke dyna over hodet heller. Slik i det lange løp.

I helgen lå jeg lenge. Det hjalp. På en måte. Rakk ikke flytte på så mange ting før avreise. Kjedelig med alt som avdekkes av uønsket dritt, når mus har vært tilstede en stund. Samtidig er utsettelse en elendig strategi. Opprensking må jo finne sted. Musa må jo ut. Svakheter i forsvarsverket må identifiseres og tettes så den ikke kommer tilbake.

Har litt rydding foran meg til helgen. Et ønske om ulykke for folk lyder slik: «Håper du tråkker på lego». Fredag knaste det da jeg gikk over gulvet i campingvogna. Lyden kom ikke fra lego, men pastaskruer. Og det var ikke på kjøkkenet, nei. Ryddet i en bag med møkkete klær. Baggen ble satt inn i høst. I bunnen av baggen fant jeg …

Gjettet du pastaskruer? Jeg gjør mye rart. Pastaskruer på soveromsgulvet kunne jeg til nød skylde på meg selv, men pastaskruer i løsvektsystem i en bag med klær … Innerfor av jakke fjernet all tvil. Om jeg hadde tømt pastaskruer i baggen hadde jeg nok likevel ikke gnagd på jakka. Håper jeg. Søppelposen jeg hentet for å kaste jakka, var full også full av pastaskruer, dog ikke lenge. Posen var også full av musehull. Så gulvet jeg nettopp sopet for pastaskruer er atter fullt av pastaskruer.

Om du lurer på hva jeg skal i påsken, så er musejakt svaret. Håper på varmegrader, så jeg får vasket ut etter musa.

Mye jeg ikke ønsker ha i senga. Mus er en av tingene. Tror faktisk ikke det hjelper om madrassen snus heller.
Gnagere gnager. Og panelplater er jo godt. Tror det smaker som Grandiosa.

Legg inn en kommentar