Kategorier
Bygutt

Militærmakt mot hytteturister

Publisert 17/03 2020, 11:13

Nå har vi kommet i en situasjon der folk på ramme alvor tenker det er lurt å sette inn militæret mot ulydige norske borgere. Da er det vel ikke lenger fredstid? Lovbruddet som skal slås ned på er opphold på egen eiendom der formålet til den kriminelle er å ikke ha kontakt med noen. 

Årsaken er et virus som leger og forskere beskriver som et snilt virus. Det smitter lett, men dreper få. Sammenlignet med statsledere vi tradisjonelt forbinder med å sette militæret inn mot egen befolkning dreper Corona nesten ingen. Statsledere som setter militæret inn mot egen befolkning vil nok etter hvert også fengsle eller drepe mennesker som skriver slike blogginnlegg som jeg gjør her. 

Det er vanskelig å orientere seg i all informasjon i informasjonssamfunnet vi lever i nå. Det er også lett å spre frykt. I stedet for å bli med på frykt og hysteri har jeg prøvd å lære om viruset og dødeligheten.

Om kildene mine er riktige kan alltid diskuteres, men de er i det minste langt mer troverdige en tilfeldige facebookinnlegg og hastig produserte avisartikler. 9 millioner mennesker anslås drept av luftforurensning hvert år.

I følge en liste jeg fant over verdens 500 mest forurensende byer, så kommer de fleste av disse dødsfallene til å skje i området Kina/India. Til min store overraskelse, eller egentlig ikke siden jeg har pustet i luften der, så står Teheran og noen flere byer fra Iran på listen. I Europa var det Sarajevo som var enkeltbyen som sto øverst, mens Polen hadde flere byer på lista. London fant jeg ikke, men Nord-Italia hadde med flere byer. Nord-Italia er rett og slett på topplista over luftforurensning. 

Vi vurderer å sette inn militæret mot norske hytteturister fordi folk i de mest forurensede områdene i verden dør av et virus som gir luftveisproblemer. Hysterisk morsomt. Eller, det er jo ikke det. Erdogan, Rauhani og Maduro er navn vi forbinder med militærmakt mot eget folk. Ikke Solberg. I skrivende stund har vi opplevd 3 dødsfall grunnet viruset i Norge. Ut fra informasjonen som har kommet ut har seks lunger som har levd et langt slitsomt liv i eksos og annen luftforurensning gitt opp. For å være politisk korrekt skriver jeg 3 dødsfall er 3 for mye. Men jeg vet at alle skal dø en gang. I gjennomsnitt dør det 9 mennesker pr. mnd. i trafikken i Norge. Utvelgelsen der er langt mer vilkårlig en det Coronadødsfallene er. Vi kjører like fordømt unødvendige turer, turer i ruspåvirket tilstand og turer godt over anbefalt hastighet. Enda enkelte sier det er farlig. Ingen har foreslått å sette inn militæret mot påsketrafikken, selv om mange dør på vei til eller fra hytta. 

Flytrafikken stoppet i det 4000 personer er bekreftet omkommet med Corona. Det er langt opp til de 9.000.000 vi anslår vil dø på grunn av luftforurensning pr. år. Om vi har lock down så lenge at SAS, Norwegian, Ryan Air osv. går konkurs, så kan vi trolig redde langt flere enn disse 6500 som har dødd av Corona til nå.

I tillegg til at folk over 80 år slipper å dø av Corona, for det er sant at de fleste av de 6500 døde er over 80 år, vil noen milliarder få bedre livskvalitet om flyselskapene går konkurs. Er vi villige til å ofre vår bevegelsesfrihet for disse milliardene mennesker når de ikke er besteforeldrene våre eller naboen vår? Kan vi med militærmakt be folk holde seg hjemme og forbruke mindre de neste 10 årene slik at barn i Kina, Iran og Nord-Italia har mulighet til å puste renere luft? 

Kampanjer har startet for å få nordmenn til, å på dugnad for norske bedrifter, å feriere i Norge til sommeren. Forslaget er genialt, med forbehold om at andre land setter i gang lignende tiltak. Flyselskaper, hotellkjeder, cruiseselskaper osv. vil gå konkurs over en lav sko. Verdensøkonomien får en solid trøkk, men millioner av mennesker får bedre luft å puste i. Luftveisvirus som Corona vil ha langt vanskeligere kår i møte med rene lunger og spredningen må kanskje skje på sykkel i stedet for med fly. 

Skriving er genialt. I løpet av innlegget har jeg snudd fra å være sjokkert over viljen til å sette militæret inn mot egen befolkning til å stemme for. Bruker vi militæret til å holde folk inne i sitt eget hjem de neste 10 årene kommer kloden til å bli et bedre sted. For fugl og fisk og sånn. Folk greier jo ikke å tenke på miljøet uten å ha våpen i syne. 

Legg inn en kommentar