Kategorier
Arbeidsgiver

Jeg er norsk.

Jeg er norsk. Likevel blir jeg overrasket over den første snøen. I dag blir det kontordag. Av en enkel grunn. Bilen min står med last utenfor hytta. Planen var å jobbe like i nærheten. Det kom 5 cm snø i natt. Bilen står med sommerdekk. Sannsynligvis kommer jeg til arbeidsplassen på sommerdekk. Jeg orker bare ikke ekstraarbeidet det medfører å ta feil. Kontorarbeid skal visst også gjøres.

Mange av mine kunder er nok fra andre land. De ringer å spør om jeg rekker å gjerde for dem i høst. Siden jeg er en dårlig selger og like dårlig ljuger svarer jeg ærlig. Det ærlige svaret er: Har ingen peiling. Kan du fortelle meg når tælen eller snøen kommer, så kan jeg kanskje svare. Men det er jo også slik at jeg kan ryke på 10 dagers Coronakarantene om jeg omgås feil folk.

De fleste som får dette svaret erindrer noe om årstider og snøen som falt i fjor. Noen få synes det er et dumt svar. De prøver å få en garanti på at gjerdet kommer opp i høst, eller så ringer de til andre firmaer som har bedre selgere/løgnere. Kanskje er det disse kundene og konkurrentene som gjør det første snøfallet til en høytidsdag for bilopprettere og en sorgens dag for andre forsikringstakere.

Vi norske burde kanskje snakke mer om snøen som falt i fjor. Det kan jo være noe å lære av det.

Legg inn en kommentar