Kategorier
Arbeidsgiver

Rekordsesong for raftingen

Vi hadde 54 raftingturer denne sesongen. Den gamle rekorden var trolig de 36 turene som var i 1993. Det er flere grunner til denne rekorden. Det viktigste var nok den ekstreme snøvinteren. Vi hadde nok vann til midt i august. Sesongen 2019 avlyste vi 25 turer pga. lite vann. I tillegg hadde vi, i år, bra med guider til midt i juli. Slik har det ikke alltid vært.

For å få det til å bli rekordsesong er det viktig å telle antall turer. Kanskje er det rekordsesong når det kommer til omsetning og antall gjester også, men dette er noe mer uklart. Som bedriftseier er det mest interessante tallet differansen mellom inntekter og utgifter. Det har vært marginalt i sommer. Jeg håper det står en pluss foran.

Coronarestriksjonene sa at det skulle være en meter mellom hver kohort. I og med at guiden var en egen kohort medførte det i praksis bare en kohort pr. raft. De fleste turene gikk dermed med 2-3 ledige plasser i hver raft. Inntektene var dermed kraftig redusert, mens kostnadene for å arrangere turer var lik. Vi vurderte å sette inn den 3. og 4. raften pr. tur, da kundegrunnlaget var stort nok og antall guider tillot det, men da ville vi slite med 1 m avstand under transport og ved utdeling av utstyr osv.

Vi kjøpte også 41 nye våtdrakter, da våtdrakter fikk 48 timers karantene mellom turene.

Rekordsesongen hadde absolutt sine utfordringer. For min del faller det inn i regjeringens mønster, når det i dag kommer en krisepakke til reiselivsbedrifter med markant fall i omsetningen. Vi hadde trolig rekordhøy omsetning og rekordlav inntjening grunnet corona. Ergo kan vi glemne støtteordningene.

Nå spiller støtteordningene mindre rolle for oss. Vi overlever på inntektene fra skigardsgjerding. Det kjennes likevel rett og opplyse folk om forskjellen på rekordomsetning og inntjening.

For vår del fikk vi testet kapasiteten vår. Vi har mye som kan forbedres. Samtidig har vi et glimrende produkt, når det er nok vann i elven. Godt å vite. Det er også godt å se at vi har tatt store skritt i løpet av de årene vi har drevet eoa. Vi har flere guider enn på lenge, årets lager fikk skryt av de som har sett tidligere utgaver av lageret, folk fant oss uten å få direktiver på telefon mens de lette, betalingsløsningene virket og sist, men ikke minst ga det selvtillit å greie omstillingen som krevdes i sommer.

Er vi like heldige med vannføringen i 2021, så skal vi sette enda en ny rekord og da skal det bli pluss i regnskapet også.         

Legg inn en kommentar