Kategorier
Ukategorisert

Til å stole på.

Jeg kommer nok til å fortelle dere om mannskapsbrakken vi har bygd i vinter. Det er mye å si om den. Men det får vente. I dag fikk jeg meg en ny, gammel, stol.

Tirsdager er miljøstasjonen åpen. Avfallet etter mannskapsbrakkebygginga førte meg til miljøstasjonen. På miljøstasjonen traff jeg kjentfolk. Huset etter mine besteforeldre, ikke han som ble begravet denne uka, men de andre, ble solgt ut av slekta for en tid tilbake. Nå ble en del slektsgjenstander som overlevde forrige opprydding overflødige.

I den nye mannskapsbrakken mangler alt bortsett fra en seng, jeg ironisk nok arvet fra dette huset som nå tømmes.

Da jeg oppdaget en av finstuestolene på kastelasset, spurte jeg om å få den. Inntil jeg får tømt boden i Oslo trenger jeg noe midlertidig å sitte på.

Problemet med denne midlertidige stolen er at den absolutt ikke kan kalles midlertidig. Den er eldre en meg. Min mor og stolen er mer på samme alder. Det finnes ingen antydning til slark eller andre nymotens greier på den. Laget på en tid da folk satt mindre. Det merkes nok.

Grunnen til at jeg spurte etter stolen var rent praktisk. Noe å sitte på er kjekt. Affeksjonsverdien er noe som kom seilende inn i kveld. Bestefar laget disse stolene selv. Det han laget var beregnet for å holde. Jeg har skatollet hans i leiligheten min i Oslo. Tungt som fy, men ingen skjevheter. I motsetning til nymoderne møbler som er laget for å flyttes tåler bestefars møbler flytting. Kanskje kaster jeg stolen når de andre stolene er på plass, men jeg tviler. Det er rom for to dinosaurer i rommet her.  

Etter lang tids grubling har jeg funnet ut hva jeg er. Dinosaur. Jeg har rett og slett overlevd min tid. Frustrasjonene mine bunner i stor grad ut i det. Arbeid er noe jeg gjør fordi oppgaver skal løses. Får jeg lønn, så er det en konsekvens av at oppgaven er gjort. En utrolig gammeldags tanke har jeg skjønt. Nå er lønn noe man får fordi man har skrevet under på en arbeidskontrakt. Hvordan oppgavene løses, om de i det hele tatt løses er underordnet. Uløste oppgaver er glimrende for de genererer flere arbeidsplasser. Dårlig håndverk genererer utskiftinger. Ingenting er bedre for verdensøkonomien en nye kjøp. Velferden vår er bygd på det. Jeg vil ut av denne verden.

Stolen kommer nok til å stå her den. To dinosaurer har det bedre enn en.    

Legg inn en kommentar