Kategorier
Ukategorisert

Markedsføring

Markedsføring er en slitsom del av å drive bedrift. Alle som driver med markedsføring er gode til å markedsføre seg, tror jeg. Litt fordomsfullt, men… De ringer, mailer og oppsøker oss bedriftseiere for å hjelpe oss med å vise i markedet.

Det skorter heller ikke på lokale velmenende mennesker som kommer med tips om steder vi burde markedsføre oss for å få flere kunder. Til stadighet dukker det opp nye hjemmesider, facebookgrupper eller instagraminitiativ som inviterer oss med. Og det er jo bra at det tas initiativ til å markedsføre det lokale.

Problemet vårt, er at ingen tar et overordnet initiativ til å løse problemet vårt. Vi har alt for mange kunder. Aldri har vi avvist så mange raftinggjester som forrige sesong, og det til tross for at vi gjennomførte rekordmange raftinggturer. Vi slo den gamle rekorden med 15 turer, eller nesten 40 % for dem som liker prosentregning. Antall meter skigard var også ny pers forrige sesong og vi har snart solgt hele varelageret for denne sesongen.

Når folk forteller oss av vi burde ha bedriftsnavn på lastebilen vår, eller stusser av manglende logo på arbeidsklær, eller mener vi kunne fått flere kunder ved å henge skilt på gjerdene våre, eller burde annonsere i aviser, eller være mer aktive på sosiale medier, eller ha telefonnummer på lagerplassen vår, så er vi uenige. Slike virkemiddel bruker vi om kundegrunnlaget er minimumsfaktoren. I vårt tilfelle er minimumsfaktoren min arbeidstid. Det er jo dumt å fylle opp min tid med henvendelser fra kunder jeg må avvise. Bruke penger på å redusere arbeidskapasiteten til minimumsfaktoren virker som en dårlig ide.

Det å ha for mange kunder er hyggelig og en luksussituasjon. Det er bare litt slitsomt med alle som tenker vi er idioter som unnlater å markedsføre oss. Jeg mistenker at høyskoler for markedsføringsentusiaster glemmer å nevne at minimumsfaktoren i en bedrift kan være noe annet enn kundetilstrømningen. Nå vil jo selvfølgelig den gode selgeren ringe meg å si at vi må sette opp prisene. Slutte å ringe slik at jeg får jobbet er neppe et alternativ.

Legg inn en kommentar