Kategorier
Ukategorisert

Tabu

Politikere gjør mange og dyre vedtak. Dumme vedtak er det gjerne også. Nå har jeg byttet bil. Den hadde DAB-radio. Kostnaden med endring fra FM til DAB merkes heldigvis bare på skatteseddelen nå. Radioprogrammene får jeg endelig med meg igjen.

Jeg velger i liten grad å velge bort uinteressant stoff. I stedet forsøker jeg å få med meg bred kunnskap. Det er gammeldags å kunne noe om det meste, men jeg har ingen image som et smalt moderne menneske å ivareta. Heldigvis.

I dag lyttet jeg til et program som tok for seg spredningen av skabb blant folk. Det kostet visst gjerne 1500 kroner pr. student i krem for å helbrede seg. Utgiften burde staten ta. Det var vel en kort oppsummering av innholdet i diskusjonen. Hva staten bør dekke og hva individet bør dekke er en evigvarende diskusjon som etter hvert skaper med smil enn engasjement hos meg. Forståelsen av pluss og minus i regnskap svinner hen i takt med kredittkortene og forbrukslånenes fremvekst.

Etter programmet surret hjernecellene noen kast. Det ble presisert at det var umulig å beskytte seg mot skabb. Skabb kan smitte på mange måter, men seksuell kontakt var helt klart den vanligste formen blant dem som diskuterte. Staten tar visst kostnadene ved clamydiabehandling og en del andre lignende sykdommer. I tillegg var det mulig å beskytte seg mot de fleste seksuelt overførbare sykdommer ved å bruke kondom.

Jeg begynte å undre meg. Er det helt tabu å nevne at det er mulig å beskytte seg mot alle seksuelt overførbare sykdommer ved å avstå fra sex eller begrense antall sexpartnere? I mitt hode er det en faktaopplysning, men ser muligheten for at det faller i kategorien moraliserende.    

https://www.facebook.com/watch/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=3093260270721142

Legg inn en kommentar