Kategorier
Ukategorisert

Konspirasjonsteoretikeren

Ny forskning viser at konspirasjonsteoretikere er mennesker som ser sammenhenger som åpenbart ikke er der. Noen mennesker er redd konspirasjonsteoretikerne. Blir de mange nok og noen lykkes i å samle dem kan de jo være en fare. Jeg er langt mer redd mennesker som ikke ser sammenhenger som åpenbart er der. Det er så langt flere av dem, og mange regner dem som oppegående.

Jeg er spent på om alle som stiller seg bak ukrainerne er like villige til å stå bak ukrainerne når de ser hvordan matvarepriser, strøm, drivstoffpriser etc. vil stige inn mot vinteren? Hvor mange nordmenn gjør rasjonelle tiltak i sommer? Det er jo vanskelig å koble konsekvens krig og boikott av 25% av hvetemarkedet og 40% av gassleveransene til Europa til det norske markedet.  

I hvilken grad vil Nordmenn som ser behovet for tiltak kunne gjennomføre dem i sommer? I 26 år har norske håndverkere vært nedprioritert. Hva skjer nå håndverkerne våre nå kanskje prioriterer å være hjemme i Polen og Baltikum? Hvor mye synker selvforsyningsgraden vår fra ca. 50% som den er i dag om arbeidsinnvandrerne får problemer med å komme seg hit, eller mister lysten på det?

Om litt skal jeg gå en tur. Da kommer jeg til å passere kornsiloene ved Akerselva. Der bor det drøssevis av studenter. Flott å få til boliger sentralt i byen, men studentene er dårlig erstatning for kornreservene som skulle vært der. Nå trenger ikke kornreservene være midt i byen. Men det er litt drøyt å ha dem noen båtdager unna. En båt på tvers i Suezkanalen er jo nok til å skape global krise. Og det i fredstid.

Nå er nok ingen global krise en krise for et av verdens rikeste land. Nå er vi riktignok blant verdens rikeste land bare så lenge de andre synes det er greit. Russland, eller EU eller NATO, litt usikker på hvem som satte streken, kuttet nettopp 27 milliarder av Oljefondet med ett pennestrøk. Det gjør for så vidt lite. Vi har 399 andre 27 milliarder i papirverdier. Men finner noen på å droppe oss fra Swift eller bare kutte strømmen vår over lang tid sliter vi med å betale. Russland har nettopp erfart det. Nå har vi selvfølgelig avtaler som sikrer oss. Selv om det er dypt tragisk, så greier jeg ikke annet å trekke på smilebåndet over disse ekspertene som lar seg forskrekke over regelbrudd i krig. Men, det finnes vel ingen nedre grense for hvor teoretisk noe kan bli?

Om litt skal jeg selge de oljerelaterte aksjene jeg kjøpte for et år siden i påvente av oljeprisøkningen og investere i firmaer som produserer antidepressiva. Nå skal jo først vi som rusler ut i skogen for å hugge ved, etterisolerer husene våre eller planter poteter for å øke selvforsyningsgraden medisineres av disse som nyter øl i solveggen i sommer, før resten skal ha antidepressiva når de oppdager hvordan alt i verden henger sammen med alt i verden. Antidepressiva blir nok den nye hveten. Nedstemthet kan jo umulig være naturlig.

Og bare til slutt. Jeg tror ikke det blir så ille til vinteren. Det kommer til å gå tålelig greit, som faktisk er langt verre. Da kommer vi nok ikke til og lærer noe som helst og tenke at det verste som kan skje er at Giske og Hadjik skal være par i neste utgave av kom skal vi danse.

Men nå skal jeg legge bort konspirasjonsteoriene mine og komme meg ut i sola. Rusle en tur før jeg tar en utepils og nyter en fotballkamp. Rart hvordan verden ser lysere ut med en gang jeg lukker øynene. 😊  

Legg inn en kommentar