Kategorier
Ukategorisert

Sjøvoldsaken

Jeg irriterer meg. Ofte. Og over mye forskjellig. Regler og praksis er et gjennomgående irritasjonsmoment. Et resultat av dette er at jeg bruker en del tid på bakgrunnssjekk av regelverk og hvordan det praktiseres.

Våpenloven er egentlig totalt uinteressant for meg. Uten Sjøvoldsaken hadde jeg neppe ofret den norske våpenloven en tanke. Den amerikanske våpenloven fascinerer riktignok. Hvordan de greier å overbevise seg selv om behovet for våpen som kan drepe et-par-tre, mennesker i sekundet for å forsvare seg på gata er og forblir et mysterie. Det er også et mysterie for meg hvorfor vi har en våpenlov som gjør det nærmest umulig å kvitte seg med et ulovlig våpen på ærlig vis. Jeg skulle virkelig ønske mediene fokuserte litt på dette, slik at jeg kunne lære litt av denne saken.

Når det dukker opp saker jeg ikke forstår og sliter med å lese meg opp på ringer jeg noen nerdevenner. Sammen leser vi lover og regler og finner ut av ting. Det jeg har funnet ut av Sjøvoldsaken er at eventuelle ulovlige våpen jeg av div. grunner skulle ende opp med havner på dypt vann. Jeg har også lært at politibetjenten som visstnok laget regelverket og nektet å spesialbehandle Sjøvold spesialbehandlet Sjøvold. Lærdommen kom da jeg sporet opp to mennesker som hadde kvittet seg med ulovlige våpen. De gikk til politiet med våpnene slik jeg ville gjort før Sjøvoldsaken. Politibetjentene de traff tok mot våpnene med ett takk og presiserte at det var et poeng å få ulovlige våpen bort fra gata. Dette er åpenbart tjenesteforsømmelse, da lovverket slett ikke er bygd med et slikt formål.

Jeg skjønner at pressen lukter blod, men jeg kunne godt tenke meg å lære litt også. Hvorfor har vi et lovverk som vanskeliggjør å kvitte seg med ulovlige våpen? Ble Sjøvold spesialbehandlet i det polititjenestemannen fulgte lovverket fremfor fornuften? Hva burde Sjøvold gjort når han først takket ja til å ta seg av våpnene og oppdaget at han glemte å levere/omregistrere dem første virkedag? Var politimannen som endte opp ufør egentlig en paragrafrytter vi greier oss bedre uten?

Så langt er min eneste kunnskap at eventuelle våpen jeg finner kommer ingen andre til å finne igjen. Vet du svarene på noen av spørsmålene mine, så vil jeg gjerne vite dem. Jeg undres virkelig.

Legg inn en kommentar