Kategorier
Ukategorisert

Gullfisker

Jeg har hørt norske kommentarfelt stenges nattetid blant annet fordi norske tastaturkrigere i Thailand er et problem da grunnet tidsforskjellen. Det medfører forpliktelser. Her kommer det et skikkelig tastaturkrigerinnlegg fra Thailand.

Jeg blir skikkelig skremt av å lese norske gullfiskers raljering i norske kommentarfelt. De som skriver om konkursbølger over det de har opplevd i sin levetid har ikke lov å være på Facebook, Snapchat, Twitter etc. Det er minst 13-årsgrense på slike media. Antall konkurser var høyere i 2019, 2018, 2017, 2016, 2015 og sikker videre også, men det gadd jeg ikke sjekke, enn det vi opplever nå. 3 åringer har ikke lov å bruke sosiale medier, men alderen kan jo forklare mange av meningene.

De som er 13 år eller eldre levde sist styringsrenten var like høy som den er i dag og snittet for de siste 30 er høyere enn dagens rente. Vi har på ingen måte høy styringsrente nå. Den har derimot vært skummelt lav lenge. Gullfisker sliter med å huske slikt. Arbeidsledigheten er også særdeles lav. Vi mangler folk til nesten alle arbeidsoppgaver og vi kan langt på vei takke de svenske tilstandene for det. Sverige går så godt nå at svenske arbeidstakere flytter hjem.

En del gullfisker mener regjeringen skal gjøre noe med styringsrenten. De har en samfunnsforståelse på minussiden. Regjeringen styrer ikke renten. For kun kort tid siden var det en kjempesak med ansettelse av Stoltenberg som sentralbanksjef. Journalister, økonomer, og politikere var livredde for koblingen mellom regjering og rente. En slik kobling kunne medføre store skader for landets økonomi. Nå styres renten av ikkepolitikere på den måten de mener er best for landets økonomi, så må regjeringen forholde seg til det. Setter regjeringen inn tiltak for å motvirke effekten av Norges bank sin styring blir det trolig ekstremt dyrt for dem med dårlig hukommelse.   

Jeg kan forstå irritasjonen mot politikere generelt, men slett ikke dagens regjering spesielt. Spesielt ikke fra gruppen som syter mest. Forrige regjering gjorde mange aktive tiltak for å øke fattigdommen i Norge og de brukte opp mange av verktøyene en regjering har. Dagens regjering arver effekten av disse tiltakene i en enormt vanskelig tid. Behring Breivik må kose seg der han sitter, om han har tilgang på norske medium. Målet hans var blant annet å utradere AP. Nå er det mange hodeløse høns som løper hans ærend. Støtter du opp om milliardærenes propaganda mot skatt, så forblir du trolig fattig uavhengig av hvilken regjering vi har.

På barneskolen var det en lapp over PC-ene. Les – tenk – trykk.   

Og får du praktiserer ikke tenk – trykk. Sist jeg stemte, i 2013 stemte jeg Venstre.

Legg inn en kommentar