Kategorier
Ukategorisert

Digi atal

I dag gikk første julgaven i boks. I desember blir utfordringen å huske hvilken boks den er lagret i.

Siste del av å bli smartere, altså kvitte seg med smarttelefonen, ble muligens også realisert i dag. Forbehold fordi anskaffelsen inkluderer digitale løsninger. Jeg kjøpte fotoapparat på finn.no. Kommer det i posten som reklamert, så er alt klart for å la smarttelefonen hvile.

Digitale løsninger blir jeg ikke glad i. I går tråklet jeg byen rundt etter goggle sine anvisninger. Boka «lærer på liv og død var målet». Historien til Clamens Saers er interessant, og litt spionasje på «konkurrerende» bøker er sikkert smart. Felles for alle skolebøkene jeg har lest så langt er akademisk språk. Bøker er av og for akademikere. Det virker som få skigardsmontører har skrevet bøker om skole. Men tilbake til kjøpsprosessen. Oldingen meg gikk inn i en bokhandel for å kjøpe en bok. Det er så 2010. De hadde selvfølgelig ikke boken, men slo opp på dataen hvor jeg kunne finne den. Optimistisk trasket jeg av sted. Fant butikken, men de fant ikke boka datamaskinen sa de skulle ha. Nå gjorde ikke det så mye siden nabofilialen hadde to bøker. Sa datamaskinen. Datamaskiner lyver. Alternativt har betjeningen i bokhandler mistet oversikten etter at datamaskiner overtok. Med uforrettet sak ga jeg opp alle Nordlibutikkene i Oslo. Selvfølgelig finnes muligheten for bok i butikk, selv om datamaskinen sier det er tomt, men da må jeg lete selv. Ingen betjening tror feil kan gå den veien.

Mitt andre ærend var billig og kompakt kompaktkamera. Den første fotobutikken google tok meg til drev ikke med foto. Den andre drev ikke med kamera. Den tredje drev ikke med varelager, og utstillingsmodellen som var ideell var visst bare utstilt for å kunne gi betjeningen gleden av å fortelle meg om en utgått modell. En bedre googler ringte meg. Han googlet seg fram til et varelager av billige kompakte kompaktkamera på Byporten. Dit var det langt. Men hvem bryr seg om det når google har talt. Google talte, men fortalte ikke betjeningen i butikken om disse kameraene, så like tomhendt forlot jeg denne butikken.

Finn.no har kameraet. Så sier i det minste google. Om selgeren selger det, og bring bringer det kan jeg snart legge fra meg denne smarttelefonen som ledet meg byen rundt til tomme butikker. Jeg fikk kjøpt en julegave da. Det sto ikke på TO DO lista, men godt med alt som er gjort. Prøvde jo å kjøpe denne julegaven før jul, men da gjennom internett handel. Den kom selvfølgelig ikke. Nå har jeg den.     

Legg inn en kommentar