Kategorier
Ukategorisert

Halve turen igjen

Mer enn halve turen gjenstår. Overskriften henspiller på gårsdagens blogg. Da kom jeg i skade for å skrive at halve turen var gjort og vise til at all planlegging var ferdig. Beklager. Var optimist. Det skal ikke gjenta seg på en stund. Men nå er halve turen gjort 😊

Våknet til avslag på airbnbbookingen min i Barcelona. Det er historisk. Har rett og slett aldri skjedd før. Og aldri før har det egentlig vært så nøye hvor jeg overnatter. Nå har jo reiseavstand til henne jeg besøker en viss betydning. Da måtte det skje. Etter en del leting fant jeg et nytt sted i nærheten som passet mitt budsjett. Sendte forespørsel. Fikk noen spørsmål i retur. Hørte ikke mer. La ut på tur. Vil jo se Mer ano.

Litt før batteriet på telefonen tok kvelden gjentok historien seg. Nytt avslag. Tydeligvis uønsket av airbnb Barcelona.

Når jeg skriver la ut på tur for å se Mer ano er det en veldig forenkling. Takterrassen her er, som noen kanskje har sett, en glimrende kontorplass. Og det stemmer. Helt til noen låser verandadøra og stikker bort. Slik skapes morsomme historier. Nå er livet mitt slik innordnet at jeg er klar for det meste, så jeg går aldri ut på en takterrasse uten mobil, lommebok og nøkler. En telefonsamtale, litt klatring på tak og en god nabo var det som skulle til for å komme inn i trappeoppgangen og gjennom hoveddøren.

Lunsjen i byen ble jo også et kapitel for seg. I går var det restauranter over alt. I dag skulle jeg kjøpe noe. Restaurantene var sikkert stengt i går også, men hvem ser etter slikt når de er mette? Ved første restaurant fikk jeg klokkeklar beskjed om noe jeg ikke skjønte, siden beskjeden var på tysk eller et annet gresk språk. Men døra var stengt. Fant en pil inn mot en restaurant. Ruslet innover en middelaldersk gang, og fant restauranten. Der var det mørkt.

På tredje forsøk, etter litt trasking, fant jeg et åpent spisested. Spekeplatten var eneste ordet jeg forsto, så det ble det.

Litt senere og litt tørstere kom jeg «hjem». Målet nå var enkelt. Finne overnatting i Barcelona. Og det falt på plass. Tror jeg. Så da er halve turen forbi. Muligens.  

Det er forresten veldig bra kjøttmarked her.

Legg inn en kommentar