Kategorier
Ukategorisert

Min store kjærlighet.

I går var jeg på årsmøte i Begna padleklubb. En klubb jeg har vært aktiv i siden stiftelsesåret 1991. Uten å ha sjekket de skriftlige kildene tror jeg muligens 2023 er første året jeg er ute av styret. Så nå kan jeg reklamere litt for klubben. Papirarbeidet med økt medlemsmasse faller jo på andre. Papirarbeid har det forresten vært relativt lite av i padleklubben. Vi padler mest og papirer blir jo ødelagt i vann.

På årsmøte i går ble jeg kalt gammel gubbe. Og det i likhet med de fleste andre medlemmene i klubben. Det fikk meg til å tenke på en ting. Hvor jævla gammel jeg hadde vært om jeg ikke bedrev elvepadling. Ingen sport jeg har bedrevet er så lett å drive på tvers av alder og kjønn. Forrige sommer fikk jeg en ny venn. På 15. Det er ganske gøy at en på 15 år ringer til oss på nesten 50, for å spørre om vi skal leke sammen. For det er jo det vi gjør. Vi leker i vann. Før lekte jeg også litt på fotballbaner, i skiløyper og volleyballbaner, men det ble for mange skader. Og i fotball har alder og kjønn stor betydning. Jeg liker padlingen jeg.

For litt siden snakket jeg med noen padlevenner jeg har kjent i vel 10 år. De sa de merket at de hadde passert 30. Jeg måtte helt ærlig svare at jeg aldri hadde merket at jeg passerte 30. Og de trodde de på. At jeg er evig ung tror jeg skyldes påfyll av unge padlevenner. De første jeg padlet med var jo gamle gubber, mens jeg var ungdom. Nå er jeg eldgammel gubbe, og har det gøy med tenåringer og en del som var tenåringer for en del år siden. Det er rart å tenke på mine jevnaldringer som fyller 50 neste år. Dem om det. Jeg er elvepadler.

Rart å tenke på at alle disse er eldre enn meg.

Noe annet jeg elsker med padlingen er spennet i venner jeg har fått. Noen jobber i bank. Andre får bank. Mennesker som lapper sammen mennesker som får bank har jeg padlet med. Jeg har hovslagere på padlevennlista, men kommer ikke på noen trommeslagere. Men jurister og ferister fra andre land har jeg blitt kjent med. Tiden rundt bål med padlemennesker har gitt innsikt i mangt. Padlingen er fellesnevneren som bringer oss sammen. Resten av tiden fyller vi med grenseløst vennskap.

Denne gamle gubben vil nå reklamere for Begna padleklubb. Oppstartsmøtet i 1991 valgte Begna padleklubb som navn av flere grunner. Kajakklubb ble valgt bort fordi noen padlet kano eller andre flytende ting. Vi ønsket å være en samlende klubb for padling. Begna er elva fra Filefjell til Nes i Ådal. Klubben er åpen for veldig mange.

Vi er en padleklubb. For 250 kroner kan du bruke klubbutsyret en sesong. Rundballer har vi dessverre ikke til utleie.

Et vanlig problem med organisert idrett er kostnadene. Elvepadling kan være utrolig dyrt. Om du vil eie alt utstyret selv, og fylle taket på bilen med kajakker. Og insisterer på at bilen skal være en bobil fordi elvepadlingen gjerne medfører noen netter ved andre elver. På den andre siden er det ingen organisert idrett, av de jeg har vært innom, som kan drives billigere enn elvepadling i regi av Begna padleklubb. Klubben har alt utstyr du trenger for å padle, og dette får du tilgang på for 250 kroner i året. Og gjennom samarbeid med EOA har vi tilgang på rafter, elve-Super og kanoer.

Vi har ganske mye utstyr medlemmene kan velge i. Bare litt er med her.

I mange sammenhenger er organisert idrett et skjellsord. Redaktører, byråkrater og politikere roper etter uorganisert idrett. Som særdeles aktiv ildsjel innenfor ungdomsarbeid i mer enn 20 år har jeg egentlig aldri helt skjønt hva de roper etter. Om de undersøker spennet i det de kaller organisert idrett er det mulig de begynner å snakke opp organisert idrett i stedet for å snakke det ned. Men refleksjoner hører hverken redaktører, byråkrater eller politikere til, så … Begna padleklubb er definert som organisert idrett. Synes du vår organiserte idrett er for organisert så kan vi ikke padle med deg. Enkelt og greit fordi organiseringen vår oftest består av å oppgi ett eller annet tidspunkt enn eller annen ønsker å padle. Og kan en annen på samme tidspunkt blir det tur. Mindre organisert er det umulig å få organisert idrett.

Når to avtaler tur sammen er det jo organisert aktivitet. Og på det nivået driver vi ofte.

Vi har litt mer organisert aktivitet også. Vi har faste klubbkvelder på sommeren, der vi møtes og padler. Og vi gjennomfører en liten opplæring av nybegynnere før de får padle nedover elva første gang. Kurs kan også forekomme om noen ønsker det.

Ønsker du å leke med oss, så spør om du får bli medlem av facebookgruppen vår eller søk oss på internettet. Der vil du finne navn å kontakte.           

Legg inn en kommentar