Kategorier
Ukategorisert

Hvit mann som pusher 50.

Jeg vet jeg er en hvit mann som pusher 50. Og jeg vet mye om det uten egentlig å vite noe som helst. Jeg har skjønt at hvite menn som pusher 50 er en gruppe det er lov å snakke ned på generelt grunnlag. Og vi bør faktisk velge å holde kjeft om vi blir snakket til har jeg skjønt. I mitt stille sinn lurer jeg på om jeg skal ta slike wokere og andre debattanter og debattonkler seriøst, når de begynner å generalisere rundt gruppen jeg tilhører og snakker oss ned. Nå tar jeg dem selvfølgelig veldig seriøst slik alle skal, siden de er jo mot fordommer og nedsnakking av grupper.  

På dagtid er gata her full av hvite menn som pusher 50.Jeg gleder meg til helga. Da skal jeg hjem og se ned på menn som pusher 50. Nå ser jeg ikke ned på dem slik stygt, men mer som reinlingen ser ned på begningen. I gata mi er det sånn suppe, såpe, frelse flagg, og det tydeligvis en fane for menn som pusher 50. Det henger mange av dem under verandaen min. Henger betyr samles altså. Nå henger det også en del menn som pusher 50 rundt omkring. 3 av 4 som tar livet sitt er visst menn. Nå har ikke jeg snakket med dem som har hengt seg, siden de jo er døde, men jeg leser en del forskning rundt temaet.

Skal en tro forskningen er ikke menn som pusher 50 utsatt for selvmord. Derimot er menn med økonomiske problemer, tapte foreldresamværssaker og krigstraumer utsatt. Klokelig holder de kjeft slik menn som pusher 50 skal. Og har de ingen å henge med, så henger de alene. Menn som pusher 50 belaster ikke det psykiske helsevesenet enormt. Det er bra. BH-pushere, marihuanapushere, skolekarakterpushere og pushere uten fagforening aktiviserer alt vi har av psykologer. Også de som jobber med å jobbe med de som jobber med traumer da. De er utsatt for seg selv. Vet ikke om de er flinke til å snakke med noen, men de er overrepresentert i gruppen som burde snakket med noen.

Nå er jeg bare i 40-årene, men var nettopp i bursdag til en som er på vei mot 60. Han gikk faktisk i klassen over meg. Det er nok vanskelig å tro for de fleste, men jeg nærmer meg 50. Og nå må jeg tenke gjennom hva jeg pusher.

Inntil videre tror jeg kanskje jeg muligens bare skal pushe folk utenfor her. Ikke fysisk altså, men det er fullt mulig å pushe folk utenfor kanten psykisk.

Jeg tror jeg skal gi faen. Det er et fast uttrykk. Og innholdet i det er like klart for meg, som innholdet i hvite menn som pusher 50, men jeg tror jeg skal bli enda flinkere til det. Begynner til høsten, eller neste høst.   

Legg inn en kommentar