Kategorier
Ukategorisert

Påminnelser.

Mennesker er stort sett skapt slik at de glemmer. Tror det er en forsvarsmekanisme. Alt var bedre før, er en holdning som lever godt på dårlig hukommelse.

Noen ganger savner jeg kåken min i Bagn. Likte spesielt godt kontorkroken min med panoramautsikt i 180 grader. Hadde fri utsikt til asfalten på E16 og uthusveggen min. Utsikten var riktignok bare på sommeren. Vinterstid hang den tykke elvedisen så tett rundt huset at dørene måtte slå inn for sikker utgang. Disse tingene er fortrengt når jeg kjører forbi huset. Og folk født i Bagn lærer seg å elske 100 meter utsikt, og blå himmel, når den ikke er grå og vasstung da.

I påsken havnet jeg på plan F. Maling av spikerteltet som er mitt bosted når jeg er på jobb i Valdres. Da husket jeg hvorfor jeg solgte huset. Fem år går fort selv når ingen hus skal males. Nesten like fort som sommeren går faktisk. Det er utrolig hvor fort gresset vokser om en er borte en uke. Og det er slitsomt å lete bygda rundt etter sykkelen sin hver søndag.

Hvor mange pensler trengs for å male et lite spikertelt? Jeg er jo helt ute av det. Leiligheten min i Oslo har jo ingen ytre vedlikehold. En pensel til grunning. Vinduer og sprosser krever en type og panelen en annen type. Og to strøk. Holder det med penselrens, eller er det like greit å doble antall koster? Og selvfølgelig hadde jeg glemt drill. Drill og maling. Selvfølgelig er det enklest å skru ned hjørnekasser, vinduskarmer og sprosser før maling. En liten luftetur senere var drill og alle tenkelige bits på plass. Tar alltid med alle tenkelige bits, for bitset som er brukt er alltid ett annet.

Kom godt i gang. Så forandret værmeldingen seg. Temperaturen skulle visst likevel under minimumstemperaturen for maling. Så nå står nå spikerteltet der, litt mer halvferdig enn før påske, med vinduskarmer og hjørnekasser på fast grunn med et strøk grunning og ingen farge.

Selvfølgelig kunne jeg utsatt malingen til sommeren, men de to dagene håper jeg å leve livet. Og livet er ikke maling. Godt å få påminnelse om det. I morgen skal jeg vaske verandaen min i Oslo. Greit å gjøre seg ferdig med alt utvendig vedlikehold. Vinduene vasket jeg jo forrige vår, så det er gjort.   

Legg inn en kommentar