Kategorier
Ukategorisert

3 sekunder er ofte en evighet.

Kommentarfeltene på internettet gir meg lite håp. Om det i det hele tatt gir håp må det gå i retning av at folk holder seg inne og skriver på nett i stedet for å erfare det virkelige liv.

Nå har jeg lest en del om politisaken på Kongsberg. Kriminaleksperter i mediene sier sagen startet med en politimann som la en mann i bakken. Kriminalekspertene må ha lest seg til tittelen sin. Det er hevet over en hver tvil at saken starter i døra på et utested.

Politimannen står ansikt til ansikt med en fyr i 3 sekunder. Det er en evighet i slike situasjoner. 0,1 -0,3 sekunder tipper jeg er nødvendig tid for å registrere om situasjonen er farlig eller ikke. Tror aldri jeg har brukt lenger tid, og vurderingene har alltid vist seg å holde. Når det i løpet av slagsmålet kommer til syne en batong og en kampkniv forteller at meg at politimannen gjorde riktig vurdering når fyren ble ansett som farlig.  

Mengden vold politimannen bruker er muligens voldsom. Men i forhold til hva? For min del viser videoen et offer som har trent mye mer på maktbruk enn det politimannen har gjort. Lurer på hvordan saken hadde endt om offeret husket batongen og kniven i lomma? Å glemme en kniv i lomma er ikke oppsiktsvekkende i min verden. Mitt mest ekstreme tilfelle av slik glemsel medførte frakting av spett til bussterminalen, og lagring av spettet der. Vekterne som ble tilkalt av dama i informasjonen brukte langt under 3 sekunder på vurdering av meg. Ingen juling ble utdelt, men lagerplass til spettet ordnet de. Noen timer senere fikk jeg spettet tilbake. Trolig kun basert på noen sekunders vurdering av kroppsspråket mitt. Men kniven offeret glemte i lomma vitner ikke om en glemsk håndverker. Kroppsspråket sto trolig i stil til kniven.  

Saksøkeren her hevder han brukte et minutt på å skjønne det var politiet og en pågripelse. Videoen viser klart og tydelig uniformerte politifolk. Er man så treg i oppfattelsen virker nok 3 sekunder veldig fort.

Politisjefen på Kongsberg, eller hvor stasjonen er lokalisert må være meget forvirret for tiden. For litt siden mistet internettkrigerne troen på folkene hans fordi en mann med pil og bue ikke ble skutt for å skyte med piler inne i en butikken. Nå mister de troen på politiet fordi en mann som tilfeldigvis drapstruer vekter, ikke gjenkjenner politiuniformer, går med kampkniv og batong i lomma blir håndtert.  

Livet er lett, på nett. Tenk gjerne 3 sekunder før neste posting.

Legg inn en kommentar