Kategorier
Ukategorisert

Bekmørkt

Det er bekmørkt. Og jeg er nyvåken, selv om retteprogrammet nekter på det. Kroppen min fulgte norsk tid de to første døgnene i Thailand. Det er gøy. Kan ikke huske sist kroppen min fulgte norsk tid to døgn på rad i Norge.

Hender jeg setter på meg hørselvern når jeg skravler mye.

Presset meg gjennom denne dagen. Droppet massasje, for i går sovnet jeg i massasjestolen. Ikke helt ukjent fenomen for min del. Våknet med et rykk. Massøren lo. Foten hadde tydeligvis forsvunnet ut av hånda hennes da jeg rykket til. Alle råd fra andre tilsier at småsoving på dagtid er dumt. I går og dagen før smådubbet jeg i strandstolen også. Under parasoll, som står i skyggen går det fin. Avsto fra strandsoving i dag. Prøver å gjøre det folk sier er lurt. Tok heller et bad når øynene ble for tunge. De var skikkelig tunge, men greidde å holde dem flytende.    

Kontorarbeidet droppet seg selv i dag. Slikt krever jo mer energi enn alle vindmøllene i Norge produserer. I stedet leste jeg i boka til Inga Strumke. Slite ut hjernen skal visst være bra for å sove. Og det hadde utvilsomt effekt på hjernen. Boka hennes satte i gang noen lyster. Lyster til å kladde videre på egen bok. Vi tenker trolig likt om noen deler av data og skole. Må være en klok dame hun godeste Strumke.

To do lappen min for dagen inneholdt et punkt om treningsavtale. På ettermiddagen ruslet jeg til treningssenteret jeg håper å bruke. En liten gåtur har aldri skadet søvnen. Om søvn og gåtur ikke skjer samtidig da. Det kan visst være uheldig for helsen. Treningssenteret var stengt. Ny tur i morgen. Turing er jo også en form for trening.

Søvneksperter sier en skal være nøye i utvelgelsen av det som blir med til sengs. Det tror jeg på. Husker jeg sov skikkelig dårlig denne natta.

Vel hjemme gikk jeg til sengs med Stumke. Hun har mange gode sider som er verdt å utforske. Ble etter hvert veldig trøtt. Bestemte meg for en offensiv strategi. Tidlig søvn og en lang natt. Opp med sola og full dag. En fantastisk plan.

Mot normalt våknet jeg ikke av lysbryteren. Tror lyspærene og jeg er koblet til samme bryter, men på hver vår side. Når lyset slukner, våkner gjerne jeg, og omvendt. Denne gangen gikk det faktisk en del timer før jeg våknet. Klar for å stå opp. Tittet ut for å se etter sola. Forsov den seg? Tittet på klokka. Hele tre timer søvn ble det. Nå er jeg i det minste ute av norsk tid. Aner ikke hvor i verden døgnrytmen min er, men i Thailand er det midt på natta nå.   

Legg inn en kommentar