Kategorier
Ukategorisert

Thaidame

Thaidamer er noe de fleste vet langt mer om enn de vet. Jeg vet mer og mindre om blandingsekteskap mellom thailendere og utlendinger nå enn jeg gjorde før. I dag har jeg faktisk undersøkt litt aktivt.

Tilfeldighetene tok meg til et hotell 150 meter utenfor mitt vanlige bevegelsesområde. Var mest fordi det var trafikkaos i et kryss. Så ble jeg nysgjerrig på hvor veien gikk. Den endte ved flotteste tomta i byen. En natt på enerom i hotellet der koster 13.000 kroner sa de. Omtrent lommepengebudsjettet mitt for 30 dager altså.

Rusla opp på toppen av odden til venstre, eller høyre i bildet. Der har jeg aldri vært før. Er mer enn 300 hundre meter fra rommet mitt.

Nabotomten, som etter mitt syne har enda flottere beliggenhet er til salgs. Flottere enn den flotteste tomta altså. Med utsikt mot stranda og fattigfolkene som ferierer der. Tomta er jo den perfekte julegaven til meg selv. Men jeg kan ikke kjøpe den.

Utlendinger har ikke lov til å eie tomt i Thailand. Hus kan eies, men grunnen må leies. Utlendinger kan eie inntil 50% eller 49%. Litt usikker på tallet. Dette kan ordnes på flere måter. Formaliserte leiekontrakter på 30 år er visst vanlig. Aksjeselskap, der minst tre personer må eie, og utlendingene maks 50/49 % til sammen er en profesjonell variant. Denne varianten kan også gjøres uprofesjonelt med thaivenner. Et skritt videre her er ekteskap. I de to siste tilfellene bør den utenlandske part jobbe seriøst for god stemning. Med et brutt vennskap eller ekteskap flakser verdiene fort over på andre hender. Og det skjer. Nå er ikke min omgangskrets her stor, men noen bitre historier har jeg hørt.

Utsikt til mye elendighet for den med innsikt.

Hvordan thaidamer som gifter seg til Norge har det vet nok andre mer om enn meg, men lovverket i Thailand gjør dem definitivt ikke til en underkuet part her. Derimot vil utenlandske damer, som investerer sammen med sin Thailandske mann, stille svakt.

Blir nok ingen tomt til jul.

Legg inn en kommentar