Kategorier
Arbeidsgiver

Sommerfugel-effekten.

Petimeter vil nok med rette påpeke at dette ikke er kaosteori. Nå kan jeg på min side forsvare meg med at alt jeg tenker blir kaosteori. Og tenker gjør jeg. Og kaos blir det.

Nå tenker jeg på russetreff. Muligens enda en indikasjon på min sene modning. Tanken om russetreff streifet meg ikke på 90-tallet. Tror de fantes da også. Fant forresten igjen russedressen min da jeg ryddet her en dag. Den passer fortsatt. Aner ikke hvorfor det fremstod som en god ide å kjøpe en russedress jeg kunne vokse i, men … Burde kanskje kaste den også. Er tross alt 16 år siden sist den var i bruk.

Grunnen til at jeg tenker på russetreff nå har med bedriftsøkonomi å gjøre. I verstefall kan den avlyste russetreffen i Kongeparken i Stavanger medføre konkurs for et skigardsfirma i Valdres. Nå skal mange tilfeldigheter inntreffe samtidig for at dette skjer, men for alle som tror Norge går for fullt igjen den dagen Erna opphever restriksjonene kan dette kanskje være nyttig lesing.

Ivrige lesere av nyheter har sikkert fått med seg at russen har engasjert advokatfirmaet Elden for å få igjen inngangspengene for Landstreffet i Kongeparken i Stavanger. Elden og forbrukerrådet er klare på at russen har retten på sin side. Lund gruppen, som arrangerer russetreffet, er like klare på at de går konkurs om russen vinner fram. Jussen i dette er nok komplisert, da Lundgruppen neppe kan holdes ansvarlig for Coronastenging.

Jeg hopper elegant over hele den juridiske problemstillingen. I og med at arrangementet skulle finne sted ganske snart er det all grunn til å tro at store deler av billettinntektene er brukt på underleverandører. Nå kjenner jeg ikke til intern organisering i Lund-gruppen, men la oss si at de går konkurs. Da blir det ingen julemarked i Spikersuppa i desember. Rammen rundt Jul i Vinterland er skigard levert av oss. Jobben er av stor betydning for et lite firma som oss. Det åpenbare for alle er at vi tjener penger på utleie av skigarden. Det mindre åpenbare er at jobben er utenfor den vanlige skigardssesongen. Jobben gir oss faktisk mulighet til å ha ansatte i arbeid på en tid der sesongen vår vanligvis er slutt. Blir denne jobben borte, så reduseres vår mulighet til å ha helårsansatte. Overskuddet vårt blir i verstefall borte også og overskudd er beste garanti mot konkurs.

Det er spennende å være næringsdrivende om dagen. Mangt er utenfor vår kontroll.

Legg inn en kommentar