Kategorier
Ukategorisert

Folk asså.

I dag er det 4. dagen på rad jeg får en skigardsforespørsel med ønske om å få opp gjerdet før vinteren. En ting er deres tro på skigardsmontører som et ventende menneskeslag. Klare til å storme ut så snart det dukker opp noe arbeid. Realiteten er 1400 m på venteliste for 2021. Mennesker som har bestilt for sent i 2020, eller faktisk planlagt godt og vært tidlig ute for 2021. For bedriften sin del handler det om å fullføre påbegynte jobber og gjøre klar for snøfall nå.

En vanlig novemberdag

At folk tror jeg sitter på ræva og venter lever jeg greit med. Det er jo ikke nødvendigvis feil engang. Eller i det minste ikke hver gang. Det som bekymrer meg langt mer er at nordmenn mangler forståelse for årstider. Det er tungt å sette opp gjerde når de øverste 10 cm av bakken består av is. Har vi blitt en nasjon av innesittere uten noen forståelse for naturens gang?

Vi tøyer sesongen så godt vi kan.

Eldre håndverkere jeg har snakket med mener fjernsynet har mye av skylda. Både for at folk forventer at alt skal være ferdig i morgen, og for at årstidene er ukjent. Godstolen påvirkes lite av temperaturene ute, og diverse lamper gjør mørketiden lys. Godt plantet ser vi bad bli fikset på 45 minutter og hele hus kan restaureres mellom to reklamepauser. Ventetiden på 3 mnd. før håndverkeren kommer er klippet bort. Kanskje er det en ide å lage sakte TV med tittelen Jens venter på håndverkeren?

Under padling i Afrika fikk jeg for meg at det var bortkastet å dø etter angrep av en flodhest. De er tross alt vegetarianere. Drepes jeg av en krokodille, så kommer jeg i det minste til nytte som mat. Som nordmann er nok både krokodille og flodhest lite sannsynlig dødsårsak. Langt større er sjansen for å dø grunnet strømbrudd. For min del fremstår det å fryse i hjel innendørs grunnet strømbrudd som den flaueste måten å dø på. Jeg er tross alt nordmann og vant til vinter. På den andre siden taper erfaringene med årstider mot prestisjen i nasjonale prøver.

I ett siste forsøk på å holde ut som lærer søkte jeg meg til en skole som drev etter uteskoleprinsipper. Jeg skjønte mine dager var talte når rektor headhuntet en nasjonal prøvespesialist uten kunnskap om hvor tommeltottene skulle i en polvott. Krysser fingrene og håper alle elevene kommer gjennom vinteren.     

Legg inn en kommentar