Kategorier
Ukategorisert

Dagen gikk i dass.

Dagen gikk i dass, eller i ring. Heldigvis var det glimrende vær til å være inne i, så jeg hadde tid til en bortkastet dag.

denne ringen brukte jeg dagen på gitt. Når du ser hvor dårlig bilde det ble av denne, så skjønner du at den andre var veldig skrøpelig.

Målet for dagen var å stoppe lekkasjen i dass, eller sisternen som dannende mennesker kaller det. Dannende mennesker leser neppe bloggen min, så jeg hadde lekkasje i dassen. Det kan visst renne ut noe slikt som 400 m3 i løpet av et år om lekkasjen er av det synlige slaget. Det var den. Leieboeren greidde visst ikke sove grunnet den konstante sildringen. Det var dassen det sildret fra altså. Ikke leieboeren. Sildrende leieboere bør helst holde seg våkne uansett.

400 m3 med vann er mye vann. I Hamar kommune tilsvarer det vannavgift på 16.000 kroner. Kjennes plutselig råflott å drite i rent vann. På den andre siden er det mye ekstraarbeid å fylle sisternen med møkkete vann.

400 m3 eller 400000 liter vann kan det lekke gjennom dette systemet på ett år. Det bråker. Og det koster.

Etter tips duret jeg av sted til Megaflis på Alna. Megabutikk, med megautvalg. Dessverre skulle jeg ikke ha mega, men en liten gummiring. Turen gikk videre til Bademiljø. Der hadde de en avdeling «spør rørleggeren». Trolig var det en fagmann, for han var umulig å få tak i slik fagmenn skal være. De andre der fortalte at ringen måtte bestilles.

Jeg duret videre til Comfort på Bryn. Der hang det drøssevis av ringer på en knagg. Lykke. Bare 220 kroner. Vi kan jo se bort fra 3 timer administrasjon. Heldigvis hadde jeg fri i dag, så jeg slipper å betale administrasjonskostnadene. Og bare halve dagen gikk for å tette dassen.

Det ble jammen tid til å levere krykkene jeg aldri fikk brukt for også. Jeg aner ikke hva som er galt med NAV Hjelpemiddelsentral på Økern, men leveringen gikk på 2 minutter. Med de 4 minuttene jeg brukte på å hente ut krykkene kastet jeg bort bare 6 minutter der, og da fikk jeg til og med ordnet ærendet mitt. Lurer på om jeg kan kjøpe dekk, vise biler og betale skatten dit? Med deres saksbehandlingstid kunne jeg jo jobbet 10-12 dager mer med det jeg skal i året.

Symbolet på en vellykket dag.

Sjelden dagene er så velykkede som denne jeg planla skulle gå i dass.

Kom plutselig på ungdomsskolelæreren min. Han hadde en regle som kom slik dann og vann. Det var visst sitat fra en finere frue:

Jeg skulle på toalettet,

Da jeg snublet i doterskelen

Og skallet i dassen

Så hele dritern sto og skrangla.

Jaja. Det var all dritten for i dag. I morgen er ambisjonen å pante tomgodset i leiligheten, samt rydde i bilen. Må finne ut hvor mange seter jeg har i den.       

Legg inn en kommentar