Kategorier
Ukategorisert

Høie og skrike

Coronatiltak meg her, og coronatiltak meg der. Jeg er møkk lei nye tiltak. Mest fordi tiltakene slett ikke er nye. Veldig lite med coronaviruset har endret seg etter første informasjonen vi fikk fra Kina og Sør-Korea i mars. Men noen liker å høie og skrike nye tiltak. Jeg hører bare på et halvt øre. Budskapet er uinteressant. Strengt tatt er det bare forkludrende og vanskeliggjøringer det disse budbringerne kommer med.

Budbringerne kunne med fordel bytte ut dette med munnkurv til tider.

I mars fikk jeg med meg disse reglene:

  • Hold avstand til mennesker.
  • Omgås så få som mulig og hold kontroll på hvem du omgås.
  • Vask eller sprit hendene ofte og spesielt etter å ha berørt utsatte flater.
  • Hold hendene borte fra fjeset.
  • Unngå unødvendige reiser.
  • Ta kun på varer du skal kjøpe.
  • Isoler deg om du føler deg syk.
Dette burde egentlig skoleelever trene på også i år uten pandemi.

Fra mars har de høiet og skreket mange tall og beskjeder. Antall tillatte sosiale kontakter tror jeg Ask eller Embla har bestemt. Jeg aner ikke antallet som teller i dag, men tror så få som mulig er gangbart. Fortsatt.

Embla er i gang med å trekke hvor mange sosiale kontakter vi kan ha denne uka.

I jula kunne visst hele storfamilien feiret sammen hos broren min, men ikke hos mora mi. Husstanden til bror utgjør 6 stk. og de kunne ha 10 på besøk. Hadde vi derimot feiret hos mora mi, som bare er 2 i husstanden, hadde selskapet vært forbudt. 10 gjester nås fort når en familie på 6 kommer. Glad jeg har 30 studiepoeng matematikk.

På nyåret måtte vi ta ned skigarden i Spikersuppa. Eller, var det egentlig en nødvendig reise. Strengt tatt kunne den stått der. Uansett var det en arbeidsreise, så den trengte vel ikke være nødvendig tror jeg. Vi valgte å bo i leiligheten min i arbeidsperioden. Gjester i egen leilighet, som overnatter er vel fyfy? Burde vi fulgt reglene og stuet oss sammen i en liten bil og kjørt tur-retur Valdres i 3 dager? Reglene sa vel strengt tatt at… Jeg aner ikke hva reglene de har høiet og skrek i det siste sier, og kjenner jeg gir f… Reglene fra mars holder trolig i massevis.  

Jeg har det for så vidt fint i coronatiden. Går nesten på veggen til tider, men har heldigvis 4 vegger å velge mellom, så litt variasjon blir det. Bedriften min ligger også i dvale. Jeg har vært langt mer sosial en ønsket de siste mnd. Egentlig skulle jeg vært i Thailand. Sist jeg var der snakket jeg med 4 personer på 6 uker. Slappet av, ladet batteriene. Er spent på sommeren. Kjenner at batteriene i bestefall er halvfulle nå. Mest av psykisk stress. Frykten for og ikke være flink nok til å være usosial tærer på. Men jeg har det bra. Tenker mer på studenter, og rektorer. Hadde Høie og skrike drevet en mellomstor bedrift hadde den vært konkurs for lenge siden.  

Tenk å gi rektorer beskjed en søndagskveld om rødt nivå på skolen mandag. Når veldig lite har endret seg siden mars. Det finnes knapt noen mer effektiv måte å demoralisere ansatte på enn å fortelle dem at det du gjorde i går var bortkastet. Vi gadd bare ikke gi beskjed før i dag.

Og studentene, som våget seg hjem til mamma og pappa i jula, etter 4 mnd. på glattcelle. Mange hybler er faktisk mindre enn glattcellene. Jeg har vært i begge deler. Studentene hørte helt sikkert på myndighetene, for studenter er jo tross alt programmert til å høre etter. Så de valgte sikkert kollektivtransport til glattcelle litt tidlig, for å få spredd rushet. Skal man miste all respekt blant studenten, så gjøres det ved å fortelle dem, slik ca. 12 timer etter avreise, at avreisen er unødvendig. Du hadde faktisk ikke trengt å dra tilbake til soning i glattcellen din. Du kunne kost deg hjemme hos dine foresatte to uker til, men nå får du holde deg på glattcellen. Vi skal tross alt unngå unødvendige fritidsreiser.

Jeg forholder meg til reglene fra mars jeg, så får Høie skrike så mye han vil. Gode beskjeder er enkle beskjeder, også kommer de i god tid.   

PS: Kan noen si fra om det kommer endringer som er endinger jeg bør få med meg?  

Legg inn en kommentar