Kategorier
Ukategorisert

Feil fokus

I går satt jeg på vannklosettet. Bruker det i sanitæranlegget. Alle campingplasser har slike. Det er 4 båser på rad. Jeg velger som regel den ene, men andre ganger kan jeg ta den andre. Går jeg i skjørt bruker jeg den tredje eller fjerde, men det er sjelden. Det er flere fordeler med sanitæranlegget fremfor toalettet jeg har i campingvogna. Jeg slipper blant annet å tømme det selv. Eventuelle eksotiske avgasser plager andre enn beboeren i min residens. Lyset, altså strømregningen, belastes andre. Og sist, men størst er argumentet med størrelsen. Det er ikke størrelsen det kommer an på sies det, men de som har krympet seg sammen på doen i vogna mi er uenige. Størrelse har noe å si.

Vel inne i avlukket fikk jeg driti meg inn, for å stjele et fagutrykk fra skytingen. Det ble fullt hus, før jeg oppdaget at jeg hadde driti meg ut. Jeg som sjekker om Spetalens uttalelser om oljefondet ble sanne når folk vil ha han som minister, jeg som sjekker hvilke kolonier Storbritannia la under seg i Elizabeth 2. sin tid når ei dame som er flink til å ha på seg klær jubler for Elizabeths død, jeg som sjekker hvem som har skrevet under på regjeringsdokumenter når folk med demens skyter på siste taler, jeg som sjekker alt hadde glemt å sjekke om det var papir på dassen.

Det er nå såpass lenge siden pandemien at enkelte begynner å gå tomme.

Blikket gikk fort rundt i rommet. Det gikk faktisk veldig fort, da rommet kun er stort sammenlignet med det jeg har i vogna. Ingen papirrull på avveie heller. En kjapp sjekk i lommene drap håpet om et glemt munnbind eller andre tørkesaker. Munnbind virker, for dem som lurer. Jeg kunne ropt, eller ringt en venn. Stillhet ble min løsning. Lytte. Etter en stund var min ensomhet stadfestet. Forsiktig lurte jeg meg inn i fellesarealet og inn i toeren. Altså det andre avlukket. Der var det papir.

Tenker du historien er litt flau? Det skal bli langt verre. I dag. Etter jeg var ferdig på driteren. Du har sikkert skjønt det allerede. Det var tomt for papir. Og ørene mine virket ikke. Det var folk i fellesarealet da jeg forsøkte å lure meg inn i naboavluket.

Tror jeg skal gjøre som facebookbrukere flest å slenge dritten rett på nett uten filter heretter. Er jo uansett helt ute av stand til å sjekke ut de viktigste tingene før jeg handler.      

Legg inn en kommentar