Kategorier
Ukategorisert

Daglige rutiner 2

Til min, og sikkert flere sin overraskelse, ligger gårsdagens rutiner an til å bli daglige rutiner. I dag supplerte jeg med noen rutiner jeg glemte i går, men i det store å hele holdt jeg meg til rutinene.

En ny rutine: I Thailand som mange andre land er nøkkelbrikken også hovedstrømbryter. (Til meine elektrikervenner og andre med strøm i blodet: Jeg vet det er en forenkling, men dette er ikke et fagblad. Det meste er særdeles upresist) Døren låses enkelt ved å trykke inn knotten i midten og lukke døra. I dag etablerte jeg rutinen trykk inn knotten, lukk døra og ta med nøkkelko… nei, det er jo innelåst.

I smilets land smiler de også av slike tabber.

Noen smilende damer hjalp meg å få ut nøkkelen, bare for å skaffe meg et nytt problem. Hvor skulle jeg skjule den? Jeg er i snitt høy i Norge. Jeg er enda høyere her, så jeg tittet opp etter et alternativ. Og det var en list der. Det var litt motstand da jeg prøvde å dytte nøkkelen inn på lista. Årsaken var visst en firfislekropp. Firfisler er ikke farlige, sa jeg til meg selv, men valgte resepsjonen som skjulested. Om firfislen eller resepsjonen blir den daglige rutiner aner jeg ikke, men bedre med 10 firfisler i taket enn en i handa.

Det var en sinna firfisle der da jeg tok bildet. Jeg sverger.

Frokosten ble fortært i samme kontorlandskap som i går. Jeg fant meg en mindre populær plass, så jeg med god samvittighet kunne sitte lenger. Litt ble skrevet, men klipp og lim dominerer fortsatt bokskrivingen. Etter om lag tre timer gikk jeg. Det gjorde ikke solbrillene jeg kjøpte i går. Nok en daglig rutine etablert.

Jeg er ganske usosial i Thailand, men solbrilleselgerne snakker jeg ofte med.

Etter treningsbadet brøt jeg rutinen min. Lesing utgikk. Norske bøker røper på mange måter hvor jeg kommer fra. Det kan medføre sosial kontakt. Jeg droppet boka og gikk en tur. Uten solkrem, for jeg har et problem.

Det er jo vanligvis vanskelig å smøre seg inn med solkrem. Med frozen shoulder starter området en ikke når selv omtrent ved navlen og går bak ryggen på en og fram til navlen igjen. Jeg vurderte å spørre noen etter hjelp, men hvordan oversetter jeg frozen shoulder til engelsk? Kan du være så snill å hjelpe meg med en kald skulder? Nå er jeg, tror jeg, ganske hjelpsom, men kald skulder gir jeg sjelden til folk. Jeg trakk inn i t-skjorten igjen jeg.     

Legg inn en kommentar