Kategorier
Ukategorisert

Timelønn

Jeg koser meg her i Kata. Jobber litt og restituerer mest mulig. Greidde ikke ligge på stranden i dag, men gjennomførte treningsøvelsene til sjøs. Kanskje blir det første dagen med tre runder trening. Hadde en økt med strikken før frokost og vurderer en økt etter i kveld. Massasje dropper jeg i dag. Tror kroppen har fått nok. Fysioterapeuten advarte mot overtrening.

På tur til frokost og kontorlandskapet mitt ble jeg stående en stund ved et veiarbeid. Litt usikker på om det er vann eller avløp som legges nytt. Det graves en smal grøft gjennom hele byen.

En ting jeg har undret meg over i Thailand er lønnsnivået i forhold til kostnadsnivået. Thailand, og spesielt Phuket må være forferdelig dyrt å leve i om du lever for Thailandsk lønn. Aner egentlig ikke hva timelønnen til den enkelte arbeider er, men vet hva jeg betaler for diverse varer.

Det er mange måter å se hvordan timelønnen i et land er. Jeg tok et bilde som illustrerte det litt i dag. Det er tydeligvis billigere å la 9 mann fylle en grøft ved hjelp av krafser enn det er å fylle den med gravemaskin. Samtidig er det tydeligvis billigere å bruke gravemaskin enn muskelkraft til å grave grøften.

De har samme arbeidsfordeling i går også, så åpent deksel mot motorrommet er ikke forklaringen.

Nå er jeg overrasket over kostnaden på gravemaskin i Norge. Det er faktisk noe av det billigere enn kan engasjere. 30 tonn med graver og sjåfør koster omtrent det samme som de dyreste rørleggerne pr. time. Jeg vet ikke helt hvor skille går for hvor det lønner seg å bruke muskelkraft fremfor gravemaskin i Norge, men 3 mann en time er dyrere enn å bruke gravemaskinen samme tid. I Thailand er det billigere med 9 mann enn å bruke en liten gravemaskin.

Det er selvfølgelig en mulighet til. Kanskje var gravemaskinføreren på mitt nivå. Da er det mye å spare med krafsen. Den ene gangen jeg brukte gravemaskin måtte jeg bytte ut to planker i garasjeveggen og kjøpe nytt søppelkassestativ.      

Legg inn en kommentar