Kategorier
Ukategorisert

Helsekø

Jeg lager litt helsekø nå. Beklager. Jeg aner ikke hvorfor det skjer. Leser til stadighet om manglende hender i helsevesenet, men må likevel legge beslag på to hender jeg ikke trenger mandag.

Dere som leser bloggen vet jeg sliter med frozen shoulder og senebetennelse i motsatt skulder på grunn av overbelastning. Jeg vet det bare fordi skulderspesialisten på sykehuset fortalte meg det og fysioterapeuten min var enig med spesialisten. Disse spesialistene snakker om opptil 2 år, men minst 1 før skuldrene er i orden igjen.

Jeg er 50 % sykmeldt. Kan jobbe en del, men må ha tid til å tenke. Kan løfte 70 kilo om vinkel i armene er rett, men skuldra ga seg på et to kilos maleri her en dag fordi vinkelen ble feil. Glemte meg og fanget en dør som blåste i vinden. Det ble feil vinkel gitt. Kunne glatt fått 100 % sykmelding, men da kunne jeg jo ikke svart på e-post eller snakket skigard i telefonen en gang uten å bryte sykmeldingsreglene. 50 % er fint for å bli frisk på raskest mulig måte. Med 50 % sykmelding skjønner hodet mitt at jeg skal jobbe lite og sakte.

Var innom hos fysioterapeuten mandag. Han tror på mai som friskmeldingsmåned om fremgangen fortsetter som nå. Jeg sendte informasjonen fra fysioterapeuten til fastlegen min i en e-konsultasjon og ba om fortsatt 50 % sykmelding. Det holder visst ikke. Jeg må møte opp på legekontoret og fortelle at frozen shoulder ser ut til å oppføre seg helt slik ekspertene forutså. Den lar seg ikke trylle vekk. Lite har endret seg fra fysioterapeuten sendte prognoser i desember.  

Fastlegen min er hyggelig han altså, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal kaste bort tiden hans mandag. Og jeg skjønner ikke hvorfor fysioterapeuten skal kaste bort tid på mailskriving hver 3 uke på noe som er sagt å vare i 1 til 2 år.

Noen ganger er det lett å forveksle for få hender med for mange hender. Er legetimen min en profesjonssak der leger, skulderspesialister og fysioterapeuter kjemper om å ha makten? Er det NAV som mangler tillit til alt og alle, så legen må ha ryggdekning i forhold til dem? Kan det være lønnssystemet for fastleger som presser fram legetimen? Er datasystemet til helsevesenet så elegant at informasjonen henger i noen kabler ett eller annet sted? Ikke vet jeg, men registrerer at jeg har en time mot min vilje mandag, mens helsevesenet sliter med kapasiteten.

Legg inn en kommentar