Kategorier
Ukategorisert

Sosialt press

Sosialt press har mange former. Jeg prøver å drite i dem og lykkes langt på vei, tror jeg. Men det er utrolig mange områder det er press på.

Sannsynligvis har jeg lavest klesbudsjett av alle som har frekventert Milano og Barcelona siste uka. Noen tiggere kommer muligens lavere, men de fleste av dem jeg så hadde hele klær. De klærne jeg liker bruker jeg opp. Resten av klærne blir liggende, og da er det bedre de blir liggende i butikkhyllene ukjøpt, enn som fyll i mine hyller.

Trolig var sveisen min den mest bustete på byen. Og brynene sto i alle retninger. Jeg lo nok like mye av dem som bruker penger på å fjerne brynene sine for å tegne på nye, som de lo av meg.

I dag hadde jeg en dårlig dag. Skikkelig tung faktisk. Ga etter for sosialt press. Man må jo se Barcelona når en er i Barcelona. Jeg tok t-banen til sentrum og sturet rundt der. Tittet hit og dit. Sto i veien for både den ene og den andre. Ruslet inn i noen bakgater. Registrerte at folk er ikke mer stolt av byen sin enn at de tagger den ned. Reklamen sier riktignok noe annet om Cataloniere. I disse bakgatene var det få turister, tror jeg. Det var generelt få folk der. Fant meg et hjørne for lunsj. Måtte bruke litt av spansken jeg kan. Strengt tatt sier det mest om engelsken de andre kunne. Men de var hyggelige folk. Eldre menn. Møttes trolig på stamkafeen.

Beveget meg inn i området alle forventer jeg skal se. Fant en klesbutikk. Fikk kjøpt klærne jeg trenger for å ha rent tøy til neste date med vaskemaskinen. Har såpass mye baggasje at storhandling var uaktuelt. Fant meg en benk. Begynte å google must see in Barcelona. Ga faen. Dro til rommet mitt. Alle disse must see attraksjonene kan jeg jo se flotte bilder av på nettet når jeg kommer hjem. Dreit rett og slett i det sosiale presset.

Undergrunnssystemet er veldig effektivt her i byen.

Mitt Barcelona er et Barcelona der ingen reiser seg for gravide og eldre på t-banen. Mitt Barcelona har bekreftet en teori. Jo oftere kollektivtrafikken har avganger, jo mer frustrert blir folk over å miste avgangen med noen sekunder. Hvorfor sparke i døra når neste bane kommer om 4 minutter? Mitt Barcelona er en by der alkohol vinner vareplasseringen. Den sjokolade og andre søtsaker vinner i Norge. Så er alkoholrelaterte dødsfall også ganske mye vanligere her enn i Norge. Mitt Barcelona er en by der jeg sto i veien veldig ofte. Greidde ikke helt å skille traseene for gående og syklende. Mitt Barcelona er kaldt. Kaldeste byen jeg har vært i. Ute er det ingen problem. Det har jeg klær for. Men innendørs er det vanskeligere. Også tror jeg aldri jeg har vært i en by der folk snakker fortere.

I morgen skal jeg til Camp no, eller Nou Camp. Vet ikke helt hvilken rekkefølge ordene skal stå i. Der er det et museum. Håper å finne en del fakta til spillet jeg har i tankene. Skal bli godt å komme i gang med jobbing igjen.    

Så beklager at bloggen ikke har bilder av det alle forbinder med Barcelona, men jeg lurte meg unna det sosiale presset. Og jeg liker best å studere samfunn når jeg er på tur.

Legg inn en kommentar