Kategorier
Ukategorisert

Interiørarkitekt

Undrenes tid er ei forbi. Plutselig fikk jeg det for meg at leiligheten skal innredes triveligere. Nå trives jeg veldig godt her, men det er fortsatt mye å gå på. Ting tyder på fast tilhold i Oslo neste vinter. Bortsett fra når jeg er på hytta i Thailand da. Eller besøker venner i Italia og slikt. Blir dette min faste hule, kan den jo innredes så roen senker seg i kropp og sjel.

Interiørarkitekttanken ga med stemmer i hodet. Punkt 1, sa stemmen, er å få ut en del møbler. Kontorpulten og dobbeltsenga bør ut fra stua. Det ser jo jeg også, men da må jo leietakeren ut fra soverommet mitt, som for så vidt ikke er soverommet mitt, men leietakeren sitt. Leietakeren må jo ha sin seng og kontorpult der, så stemmen ble hysjet ned. Men stemmen var jo min, så det var umulig å få den til å bli helt stille. Selg dobbeltsenga og kjøp en smal en. Det gir mer gulvplass. Og det er jo sant. Dobbeltseng trenger jeg ikke.

Men den er ganske ny. Ble kjøpt da jeg glemte meg bort og leidde ut rommet mitt til et par. De trengte et sted å bo. Utleierommet var for lite. Løsningsorientert som jeg er leidde jeg ut det andre rommet, og hadde plutselig ingen sted å bo selv. De trengte dobbeltseng. Så nå har jeg det. Og det er jo mye styr å selge den og kjøpe en annen og … dessuten er jeg ganske mot dette kast og bruk opplegget. Så stemmen ble forsøkt hysjet ned igjen.

Med kommoden Jørn, den kan du kaste ut. Så gal er jeg ikke. Den laget min bestefar og hadde som kontor i stua hele mitt liv, og det meste av min mor sitt liv med. Jeg har ingen andre steder å sette den. Dessuten er den barskapet mitt. Interiørarkitektstemmen i hodet ga seg ikke så lett. Den hektet seg opp i gardinene. Tunge mørke gardiner er lite trivelig. Men de må jo være lystette siden jeg sover her. Og det var stemmen enig i.

Veggene kunne selvfølgelig males, men skigardsmontører bruker ikke sommeren på innearbeid.

Men tankearbeidet var faktisk ikke helt forgjeves. Det ble hyggeligere på rommet mitt når jeg tok ut sekketralla og slagdrillen. Flere interiørtips følger. Trolig ikke.

Legg inn en kommentar