Kategorier
Arbeidsgiver Om livet Ukategorisert

Født sent på året.

Jeg har alltid vært født sent på året. Heldigvis var det ingen skole for 6-åringer i min barndom, så jeg var bare 12-13 prosent yngre en de eldste i klassen når vi startet skolegangen. De yngste elevene i dag er jo opptil 17% yngre enn sine klassekamerater. Det blir jo litt som å spille basketball mot folk som er 25-30 cm høyere.

For min del gikk det bra å være umoden. Etter tre år sluttet jeg å rømme fra skolen. I dag hadde de sikkert gitt meg Ritalin, men den gangen fikk jeg egen stol på jobben til mamma. Klasseforstanderen min på videregående spurte muttern en gang om jeg alltid hadde vært sent umoden, og det hadde hun ikke tenkt på. Jeg hadde bare vært Jørn.

Jeg debuterte sent med det meste det skal debuteres med og har enda ikke slutte å spørre hvorfor. Disse hvorforspørsmålene er nok grunnen til at jeg sliter i yrkeslivet. De fleste rundt meg er så modne at de bare gjør.

Men tilbake til dette å være født sent på året. Jeg var relativt middelmådig i de fleste idretter. Det holdt i massevis til å hevde seg i Bagn. Smertetoleransen var også såpass høy at ingen tok seg tid til å denge meg. Jeg fikk hele tiden høre at guttene i årgangen under meg var skikkelige fotballtalenter. De fleste var 2-4 mnd. yngre enn meg, mens de jeg ble målt mot var opptil 10 mnd. eldre. Det var faktisk ganske uproblematisk dette, siden jeg var fast på laget.

Skole var heller ikke så viktig at jeg brydde meg nevneverdig om lærerens forsøk på å fargelegge innleveringene mine med rød pen.

Da jeg begynte å drikke alkohol var aldersgrensen passert for lenge siden, så det gikk greit. Førerkortet savnet jeg heller ikke mens mine tidligere klassekamerater kunne kjøre. Enten satt jeg på eller så syklet jeg.

Først i en alder av 45 ble det dritt å være født sent på året. De fleste i min årgang har lov til å kjøre liten lastebil. Det fulgte med førerkort klasse B til 1. oktober 1992. Av en eller annen grunn fant staten ut at 1. okt. var en glimrende grensedato. Hva er galt med 1. januar? Det koster meg minst 23.000 kr mer enn det mine klassekamerater betalte om jeg ønsker å kjøre liten lastebil lovlig.

Legg inn en kommentar