Kategorier
Ukategorisert

Lys i tunellen

Lys i tunellen leser du og tenker at Jørn skal skrive om håp. Jeg for min del kom bare på en morsom historie. Selvfølgelig kan den trekkes mot mitt liv i moll og døpes lys i dass. Det er det den skal handle om. Ikke moll altså, men lys i dass.

De som har fulgt bloggen min vet at jeg av forståelige og uforståelige grunner havnet i ulike situasjoner der førstehjelp var kjekt å kunne. Tilfeldighetene har dratt meg gjennom 10-15 førstehjelpskurs. Et av disse kursene tok jeg i løpet av de to årene jeg var med i røde kors. Sant å si var jeg med i røde kors pga. noen vakre smilehull og bedårende øyne. Førstehjelpskunnskapen det medførte var dog ei å forakte.

Mitt første oppdrag i røde kors husker jeg godt. Medlemskapet var enten rykende ferskt eller muligens fraværende. Oppholdet på røde korshytta handlet om kjærlighet. Sjefene i røde kors lot meg være med som blindpassasjer. En årsak kan være min manglende trang til å kjøre snøskuter, men store evne til å grave dem fram. Disse røde kors sjefene hadde en tendens til å velge meg som hjelpemann når de planla å kjøre seg fast. Alternative grunner kan det selvfølgelig ha vært, men kokkekunsten min var det helt sikkert ikke. De bygde tårn av kjøttkakesausen min de utakknemlige …

Det første oppdraget mitt i røde kors, bortsett fra å spa fram snøskutere eller lempe tunge kofferter kom sent en kveld. To jenter, derav hun som lokket meg inn i røde kors, måtte på do. Hverken at de måtte på do eller var to er spesielt spesielt. Lengden på oppholdet var derimot litt spesielt. Vi snakker tross alt en ordentlig gammeldags utedo på den tiden av året snøskuterkjøring er populært. Kaldt. Etter hvert kom de inn. Fnisende. Litt diskret fikk jeg beskjed om å komme ut. Måtte ta på meg sko og bli med til utedoen. Hva de hadde drevet med aner jeg ikke, men det de ville vise meg var magliten. Magliter var det hotteste av lommelykter på den tiden. Dette var før det kom hodelykter som lyste opp flystriper. Nå hadde jeg sett magliter før. Det spesielle her var at magliten var nede i doen. Og den lyste.

Mitt aller første redningsoppdrag i røde kors var altså å redde en lysende lommelykt opp fra utedoen.    

Legg inn en kommentar