Kategorier
Ukategorisert

Danser med Murphy.

Murphy er en trofast følgesvenn. Har kjent han lenge. Han er til å stole på. Blir faktisk litt mistenksom og bekymret om han er borte en dag. Da ringer jeg og spør etter han. Dessverre gir han aldri beskjed de dagene han tenker å holde seg hjemme.

https://no.wikipedia.org/wiki/Murphys_lov

I dag var Murphy hjemme tror jeg. Heldigvis greier jeg å klundre til ting helt uten hjelp i blant. Det er fantastisk godt å vite at jeg kan ta litt av æren for det som skjærer seg.  

Forrige uke var jeg to netter i campingvogna for å klargjøre den for vinteren. Med energinivået mitt handlet det faktisk mest om å overleve. Fikk inn en ekstra varmeovn, slik at det var iskaldt når jeg kom inn igjen. Eneste bidraget til den ekstra varmeovnen var å knerte sikringa.  Ett steg fram og to tilbake. Byttet sikring og fyrte i gang gassen. Da kvikksølvet passerte 15 grader våget jeg meg fram fra dyna og gikk løs på kleshaugen. Sorterte og ordna. Gikk egentlig veldig fort det. Har jo nesten ingen klær. Oppdaget til min store skrekk at det hvite lakenet hadde store brune striper. Det var skikkelig ekkelt. Utelampa er plassert innerst og øverst i klesskapet. Det var lakenet også. Murphy må ha sovet. Bare brunsvidd laken. Ingen brann.

Fant fram skruer. Har planlagt i hele sommer. Den nederste hylla i skapet er løs. Endelig tid. Etter mye om og men, og bruk av ord som vanligvis forbindes med nordlendinger er hylla fortsatt løs. Nå ligger den på gulvet. Så litt har da skjedd. Murphy og drill. Må huske å ta med en annen drill neste gang. Før jeg atter krabbet under dyna bar jeg to poser med tomgods ut i bilen. Så var dagens energi brent. Dessverre glemte jeg å putte i ladekabelen, så batteriene var tomme da jeg våknet. Aner ikke hva jeg gjorde den dagen, men bestemte meg for å flytte på setra igjen, der jeg har bedre lader.

I dag måtte jeg innom campingvogna og hente noe. Da kom jeg på hva jeg gjorde siste dagen jeg var der. Ingenting. Utrolig dumt, siden tømming av vannet var hovedmålet med hele oppholdet. En del ting ordner seg selv. Kuldegrader har en tendens til å åpne stengte tanker og trange rør. Murphy er den mest klossete rørleggeren jeg kjenner, men han skal ha kreditt for å alltid stille opp. Varmtvannstanken hadde han faktisk tømt helt på egenhånd. Det utgjorde bare 1 m2  med is på gulvet, og bare 2 mm tykt. Vanntanken hadde han heldigvis oversett, så den fikk jeg gleden av å ødelegge selv. Tappekranen i bunnen av tanken gikk mistenkelig lett. Slik knekte tappekraner gjør. En halv tappekran blir jo bare kran, så ingen tapping skjedde. Jeg elsker is. På sommeren. Nå ble det to timer med vifteovn mot tappe uten kran, men med is. Uten resultat. Selv det å sitte ved siden av en vifteovn og se på den tiner is ble for slitsomt for meg. Jeg dro på setra. Kanskje får jeg løst oppgaven i morgen. Håper Murphy kommer. Det er alltid artigere å være to. Eller så kan jeg jo sende Murphy for å pante tomflaskene jeg bar ut i bilen forrige uke.

2 svar til “Danser med Murphy.”

Legg inn en kommentar