Kategorier
Ukategorisert

Kommunepolitikk

Jeg tenkte å kaste meg inn i lokalpolitikken i Sør-Aurdal. Rett og slett komme med et argument mot nedleggelse av Begnadalen skole og ungdomstrinnet i Hedalen. Argumenter ingen har ytret offentlig enda. Jeg føler det er viktig å fortelle alle involverte i debatten at nedleggelse av en eller begge av disse skolene vil ha store uante konsekvenser ved neste diskusjon om nedskjæringer i kommunen.

  • Det vil bli helt umulig å poste de samme leserinnleggene igjen, både i lokalavisen og i sosiale medier, slik det er blitt gjord de siste 20 årene. Det er jo langt lettere for redaktører å ringe meningshavere og høre om innlegget fra 2017 eller 2014 skal repostes, fremfor at nye innlegg må forfattes og det om tema der lite er sagt og skrevet før.
  • Det kan bli vanskelig å finne nye kommunestyrerepresentanter for neste periode om det blir uforutsigbart hva som skal diskuteres. Uforutsigbarhet er skummelt. Det blir jo heller ikke mulig å arve argumenter om løsningsalternativene plutselig er noe annet enn å legge ned Begnadalen skole og/eller Hedalen ungdomsskole. Har Sør-Aurdal 19 som kan være egnet og villige til å tenke nye tanker?
  • Tenk også på kostnaden som kommer i administrasjon om de ansatte må forberede helt nye saker. Kopier og lim inn er langt billigere enn å undersøke noe fra bunnen av.
  • Helsekostnadene for kommunen kan også øke en del. Rykter sier det skal være bra å få blodpumpa til å slå hardere med jevne mellomrom. Intervalldebatt om skolenedleggelse er genialt for folkehelsen. Hvert tredje år omtrent for de fleste innbyggerne pulsen opp mot maks, før de blir en god hvileperiode.

Kunne selvfølgelig lagt inn noen faglige innspill i begge retninger også, men jeg ønsker absolutt ikke å spore av diskusjonen.

Legg inn en kommentar