Kategorier
Ukategorisert

Hjem, kjære hjem.

Jeg har svømt med krokodiller i Kathrine George (det dummeste jeg har gjort i mitt liv tror jeg), gått meg bort i favelaen i Rio de Janeiro på natterstid, gått av bussen på feil holdeplass i slummen i Los Angels, vært på badeferie i Acapulco, bodd i Johannesburgs farligste kvartal (om vi legger Lonely Planet sin vurdering til grunn) og krysset Zimbabwe med 100 liter bensin i bilen midt i bensinkrisen der, men det er bare småtterier. I går pakket jeg bilen for en Oslotur. Tror aldri jeg har planlagt en utflukt så nøye. Mediene er jo fulle av advarsler mot Oslo. Folk jeg snakker med i Valdres rygger nesten på elva om de hører noe som ligner Oslo.

Jeg tok en nøye vurdering. Brukte vel nesten to uker på den. Hva er en nødvendig tur? At turen er lovlig er helt klart. Jeg dro jo bare til mitt kjære hjem. For første gang på 61 dager. Turen til Valdres igjen etter knappe 24 timer i Oslo er en reise på jobb. Jobbreiser er jo lov.

Tror turen er innenfor nødvendig. Skal hente en del møbler fra leiligheten min og sette inn i fritidsboligen. Kontorpult, spisebord og stoler er vel knapt helt nødvendig, men kjekt å ha. Sykkelen tar jeg nok også med. Heller ikke nødvendig, men legen sier sykling er bra for kneet mitt. Jeg driver å søker om en del styr, og dette styrer krever vitnemål og attester, så det tar jeg med meg når jeg først er i Oslo. Det som gjorde turen nødvendig var det som lå i postkassen. Postkasser bør visst sjekkes oftere enn hver sekstieinte dag.

Etter 14 dagers intens vurdering ble det en impulsivtur til Oslo. I to dager pakket jeg og forberedte meg. Jeg har med mat for 23 timer i Oslo og i fall motorhavari. Klær for å greie meg lenge uten kontakt med lokalbefolkningen puttet jeg i en diger sekk. Alle elektriske dubbeditter er fulladet, så jeg slipper å koble meg på et infisert strømnett. Avreise ble planlagt slik at jeg ankom klokken 20.00. Da er det plutselig miljøvennlig, eller lovlig som det heter her, å parkere rett foran døra. Minst mulig gåing, da utelivet er forbudt her. Jeg gikk riktignok trappa i stedet for å ta heisen. Hvem som hostet i heisen tidligere på dagen vites ei. Kom meg inn i leiligheten. Nå lukter jeg sprit for sikkerhetsskyld.

Litt flaks har jeg også. Leieboeren er borte. Mulig han jobber nattvakt. Den eneste risikofaktoren eliminerte seg selv. Vurderte en stund å trekke for mine lystette gardiner før jeg slo på lyset, men velger å tro dette viruset er noe mindre aggressivt enn de verste medieoppslagene antyder. Døre er låst da, just in case.

Traff en venn og tidligere kollega helt overraskende. Artig å være litt sosial, selv om det bare ble gjennom vg.no. Jeg har mange fornuftige venner. Avslutter med det en av dem sa i dag:  

https://www.vg.no/annonsorinnhold/helsedirektoratet/sosialisering/norsk/

Legg inn en kommentar