Kategorier
Ukategorisert

Flådd

Nå er jeg endelig i Oslo igjen. Ruslet rundt i gatene som et vandrende mål for blind vold. Litt usikker på om jeg husker sitatet fra Elling riktig, men… Nå er volden i Oslo mest utbredt i mediene. Derimot  er det fullt mulig å bli flådd i en av de mange butikkene. Det er utrolig hva butikkene har, som jeg ikke trenger. Kjøpte nøyaktig ingenting. Sto lenge med en sjokolade i hånda, men la den bort. Det handlet selvfølgelig ikke om viljestyrke, men køen ved kassa. Utrolig mange folk som sto der med saker og ting de ikke trenger.

Nå blir jeg ikke flådd om begge hendene er i lommene mens jeg handler. Langt verre er det med legebesøk. Har nevnt det litt tidligere, men det siste året har kroppen kranglet litt. Faktisk såpass mye at jeg oppsøkte lege. Legen tror, i likhet med meg, at det handler om stress og coronadepresjon, men vil ekskludere alvorligere ting. Dumt å protestere på det.

I dag var jeg hos hjertespesialist. Der ble jeg flådd . Av en sykepleier med scalpel. Etterpå fant legen et stort hjerte. Så stort er det at 32 slag i minuttet er alt som behøves. Så var hjerteproblemer utelukket.

Det er riktignok noen utfordringer med lav puls.

  • I enkelte tilfeller kan det være tegn på sykdom. Følger frysing og svimmelhet på kjøpet er det grunn til å være obs. Det hender jeg hutrer, men da er jeg gjerne omgitt av blåfrosne mennesker. Svimmel blir jeg på tredje dagen uten mat. Matvrak som meg opplever sjelden slikt, men det har faktisk skjedd.
  • Om jeg nå skulle treffe ei dame igjen, må jeg forte meg å forklare at 70 slag i minuttet er et løpsk hjerte. Med dagens verdivurdering på sjekkemarkedet er vi flådde sannsynligvis langt bak i køen uansett, men…
  • Ved to ulike anledninger har jeg opplevde operasjonsleger/sykepleiere som blir stresset fordi pulsen min blir så lav før den slår seg til ro.
  • Med ujevne mellomrom skriver avisene om mennesker som har gjenoppstått fra de døde etter ulykker. Felles for dem er umerkelig puls og en kropp som overlever treg bloddistribusjon. Kan ikke noe for det, men skulle så skje at jeg kan vandre ut fra likhuset en gang, så kommer jeg til å gjøre et nummer ut av det.

Nå har jeg sporet av igjen. det var en grunn til at jeg oppsøkte lege. Slapp og giddesløs. Frykter resepten for å bli piggere kommer til å lyde noe i retning av: beveg deg mer og spis sunnere. Helvete. Lettere å bli flådd.    

Legg inn en kommentar