Kategorier
Ukategorisert

Det nærmer seg nytt år

Om et hongjerde, noen porter og litt rydding er jeg ferdig med 2021. Det skal bli godt. 2021 er et slitsomt år. Gleder meg til det er historie.

2022 skal bli en annen historie. Jeg skal få hjelp til og ikke være dumsnill. Det ser jeg fram til. Dum og snill, men ikke dumsnill.

Jeg skal slutte å ta på meg gjerdejobber ingen andre vil ha. Det er jo en grunn til at ingen vil ha disse jobbene.

Om kunder forteller meg at de gjerne vil bruke norsk arbeidskraft, så jeg får jobben om jeg setter ned prisen skal jeg fortelle kunden at de faktisk ønsker billigst mulig gjerde og driter i norsk arbeidskraft. Norsk arbeidskraft og oppfølging av norske regler koster. Realitetsorientering av kunder er muligens dårlig butikk, men langt bedre butikk enn å gå på veggen.

I 2022 kommer jeg fortsatt til å være dum. Det nye er at telefonen min også kommer til å være dum. Forskning sier vi bruker i snitt 7 sekunder pr. e-post, mens vi bruker ca. 20 min før vi er tilbake på arbeidsnivået vi hadde før e-posten forstyrret oss. En evaluering av 2021 viser at jeg brukte det meste av tiden til å komme opp på arbeidsintensiteten jeg hadde for litt siden.

Arbeidsuka skal aldri over 70 timer. Og det skal inkludere kjøringen og kontorarbeidet. 90 timers arbeidsuker hører fortiden til. Sau på verandaen er irriterende for kunden, men helsa mi er viktigere. Riktignok er helsa mi kun viktig for meg og noen få andre. Et grep er å begrense det geografiske området for gjerder. Mindre bilkjøring og mer gjerding.

I 2022 skal jeg bruke hjernen til å innovasjon. Den er skapt til det. Møkkaåret 2021 bydde på et par bra saker også. Ut av det blå dukket det opp en arbeidskar som liker nytenking. Litt irriterende at han er flinkere enn meg til alt, inkludert skigardsgjerding, men det skal jeg bite i meg. Trøster meg med at han er skigardsopplært av meg. Innovasjon er artigere sammen med noen.  

Om et år har jeg svaret. Er det utopi å jobbe mindre, men få gjort mer og tjene mer? Jeg tror det er fullt mulig.

Kanskje oppnår jeg også å være snillere på denne måten? Regner du deg som venn av meg og skal flytte, fylle vedboden, male en vegg, borre hull i en kjøkkenbenk eller betongvegg, transportere noe fra IKEA, trenger selskap på padletur eller forsøkskanin på siste ølbryggingen din så ring. Jeg skal jobbe mindre bl.a. for å være mer sosial. Nå digger jeg riktignok de jeg jobber sammen med, men det er minst like gøy å dytte dem utenfor fosser som å se dem med stolpedriveren. Kors på halsen.  

Gleder meg til 2022. I 2021 var jeg tre måneder på etterskudd fra første dag. Det skal ikke skje i 2022.

Legg inn en kommentar